Véget érhet a laptop DJ-k korszaka

Egy új technológiai vívmány teljesen véget vethet a laptopról való DJ-zés huszonegyedik századi hagyományának. A hordozható számítógép helyett így ismét a keverőpult és mixpult lesz az, ami egy jó szetthez kell. A laptopot pedig az Intel egyik találmányával, egy mikrokompjúterrel helyettesítenék, ami egyben megszüntetné a méregdrága kellékek időszakát, így már nem a pénzen múlna, hogy ki mennyire jó lemezlovas.

Az Edison nevű mikrokompjútert az Intel DJ Qbert Thud Rumble nevű cégének segítségével hozta össze és egy kétmagos 500 megahertzes processzor található benne, valamint egy egymagos kontroller, USB port, vezeték nélküli kapcsolat, memória és még sok más remek tulajdonság. Az ötlet pedig az, hogy ennek segítségével a DJ egy USB-vel rá tud csatlakozni erre a gépre, így elérve a Traktort, vagy más szoftvereket.

A sajtóközlemény szerint ez egy olyan lehetőség, ami segít visszatérni a régimódi DJ-zéshez, miközben mégis ki lehet használni a digitális fájlok előnyeit. Azonban a számítógépen való munka helyett egyszerűen csak bedugja az USB-t a kiválasztott zenékkel és már mehet is a mixelés.

(Pulse)