Űrhajó ihlette hangszert mutatott be Jeff Mills

A detroiti technó egyik legmeghatározóbb alakja, Jeff Mills tavaly meghökkentő bejelentést tett, miszerint következő projektjeként egy űrhajó formájú ütős hangszert fog készíteni. Az elmúlt egy évben tényleg belevetette magát a munkába, így végre le is leplezhette a szerkezetet és pont olyan földöntúli látványt nyújt, mint amennyire egy hozzá hasonló, már-már galaktikus zenében utazó producertől várható.

A dobgép a Látogató (The Visitor) névre hallgat és Mills a japán dizájner, Yuri Suzuki segítségével készítette el régi TR-909-ének szétszerelésével és új köntösbe burkolásával. A borítást ügyességi játékok irányítóival és strapabíró gombokkal egészítették ki, melyek körkörös formában helyezkednek el, Mills szerint ugyanis ez a legmegfelelőbb módja egy loop játszására alkalmas eszköz vizuális bemutatásának.

the-visitor-280415-a

Suzuki egy interjúban azt is elárulta, hogy a Látogató eredetileg egy drón-hangszer hibrid lett volna, ami zenélés közben a közönség fölé száll, majd visszatér Mills-hez. Ennek a megvalósítsa végül megoldhatatlannak bizonyult, de a végeredmény sem lett sokkal szerényebb, ígyis egy teljesen egyedülálló és csúcsmodern darabról van szó.

A gép jelenleg Mills Tokióban megrendezett kiállításának központi darabja, amelyet a látogatók úgy írnak le, mint kicsi, de erőteljes gyűjteménye a zenei témájú avantgárd tárgyaknak. Stílusában a negyvenes évek film noir korszaka előtt tiszteleg és fő témája, az akkori UFO észlelések sorozata.

the-visitor-280415-b

Ha Japán túl messze van neked, de mindenképp látni szeretnéd élőben a furcsa szerkezetet, akkor sem kell aggódnod, ugyanis Mills azt is bejelentette, hogy ezzel lép majd fel a speciális zenekaros koncertjein is.

(FACT)

the-visitor-280415-c