Újabb kutatások amellett, hogy a fű tényleg csökkenti a rákos daganatokat

A legújabb kutatások bebizonyították, hogy a tetrahidrokannabinol (ismertebb nevén THC), a kender egyik fő pszichoaktív összetevője lehet a kulcs a rákos daganatok csökkentéséhez.

Angol tudósok számos tesztet végeztek el és reménykedtek abban, hogy ez a felfedezés egy szintetikus megoldáshoz vezethet. A kutatók azonban figyelmeztetnek minden rákban szenvedőt az otthoni, saját készítésű jointtal történő öngyógyítás ellen.

Dr Peter McCormick így nyilatkozott: „Felfedezésünk segít megmagyarázni a THC néhány köztudott, bár nehezen érthető hatásait a tumornövekedés tekintetében. Nagyon nagy az érdeklődés a marihuána molekuláris mechanizmusa, pontosabban a THC iránt, és hogy az milyen hatással van a rákos sejtekre.”

Persze nem ez volt az első felfedezés, ami a THC és a rák kapcsolatáról eddig kiderült. A mostani felfedezés azonban tovább haladt ennél, hiszen a cél a két receptor megtalálása volt, amik a tumorok ellen harcolnak. A vizsgálat sikeres volt, és megtalálták azt a két fontos összetevőt, amit emberi mellrákos sejtekkel rendelkező egerekbe fecskendeztek be.

(Mixmag)