Új kábítószerszondát fejlesztettek ki

Cikkünk főleg azoknak szól, akik mindig is mondogatták, hogy “droggal is tökéletesen vezetek”, vagy hogy ” a zsaruk nem tudnák megmondani, hogy eki trippen vagyok”. Tudósok kifejlesztettek egy eszközt, amely a leheletből meg tudja állapítani, hogy vannak-e illegális szerek a szervezetedben.

A kütyü meg tudja állapítani a sima kilélegzett levegőből, hogy az illető fogyasztott-e kokaint, heroint, amfetamint, metamfetamint vagy marihuánát.

Érdekes, hogy úgy erőltetik ezeknek az eszközöknek a fejlesztését, hogy közben több felmérés is azt bizonyította nemrégiben, hogy egyes drogok befolyásoltsága alatt vezetni nem veszélyesebb, mint józanul tenni ugyanezt, emellett a marihuána legalizálása is egyre szélesebb körben terjed el.

A következő időkben egyrészről az lesz érdekes, hogy legális lehet-e egy ilyen lehelet-teszter, és az esetleges pozitív tesztek során mi történik, ha az adott drogot napokkal azelőtt fogyasztotta az illető, minthogy a volánhoz ült volna. A tudósok az eszköz munkahelyi alkalmazását is említik.