TOTAL RUSH RAVE/HAPPY HARDCORE NIGHT (unofficial Scooter after)

TOTAL RUSH – Budapest legrévebb és leghardkórabb rave/happy hardcore partija

Mivel lehetne megfejelni a Scooter április 30-i koncertjét? Hát az eufórikus hangulatot több emelet magasba emelő eszméletlen klasszik rave/happy hardcore partival!

A Scooter gyökerei tagadhatatlanul a rave és happy hardcore stílusokig nyúlnak vissza. A német együttes világszerte kultikus státusznak örvend, és ugyanez igaz ezekre a zenei irányzatokra is: a mainstgreamen kívüli elkötelezettebb rajongótáborral bírnak, a sznobok lenézik, mert szerintük nem trendik, miközben titokban sokkal több embernek bejönnek, mint ahányan be merik vallani. És ahogyan az ugyancsak a kilencvenes évek kezdetén kifejlődött jungle mostanában újra virágkorát éli, úgy a vele egy tőről fakadó rave/happy hardcore számára is megérett az idő az újrafelfedezésre – ezt a célt szolgálja a tavaly decemberben elindított Total Rush partisorozat.

A rave mint önálló zenei irányzat a kilencvenes évek kezdetén alakult ki, egyrészt Angliában, egy másik fő ágon pedig Németországban. A rohamtempójú, tipikusan pumpálós négynegyedekre húzott nyaktörő breakbeatekkel, eufórikus zongorafutamokkal és héliumos női dívaénekkel operáló UK vonalat szokás breakbeat hardcore-nak hívni (az acidesebb-technósabb német válfaja pedig simán csak rave), mely ’93-94’ környékén kétfelé szakadt: a sötétebb tónusú hangzást vitte tovább a jungle (amiből aztán lett a drum’n’bass), a felszabadult, „vidámkodó” irányt pedig a happy hardcore, mely összeért a holland gabber könnyedebbik végével is. A kilencvenes évek második felében aztán a rave-ből és a happy hardcore-ból egyaránt kikoptak a breakbeatek, és míg előbbi tulajdonképpen ebben az időben elhalt, utóbbi azóta is töretlenül pörög tovább, igaz határozottan cheesy fordulatot véve, de máig virul és alakul, sőt, manapság mintha újra visszatalálna a régi formájához.

A Total Rush a rave/happy hardcore klasszikus korszakát igyekszik visszaidézni, illetve visszahozni a mai köztudatba ezeket a maximális eksztázisra kalibrált zenéket. A bulinak ezúttal a Művelődési Szint ad otthont, ahol a legjobb rave és happy hardcore zenékből az irányzat hazai misszionáriusai válogatnak: a magyar rave-közösség motorjának számtó Neorave brigád és a hírhedt suttyóbuli-királyok, az Alpáré delegált dj-i. Bónuszként egy külföldi vendég is lesz, egyenesen Angliából, a Scooter itthoni koncertjének apropójaként pedig DJ Flatline egy különleges szettel készül az estére.

Total Rush rave/happy hardcore night (unofficial Scooter after)

2016. április 30., szombat
Művelődési Szint (1085 Budapest, Blaha Lujza tér 1.)

DJ-k:
DJ Flatline (STHU / Neorave) – Scooter extravaganza set
UK Dave (UK) – classic rave / happy hardcore
Csájuhász (Alpáré) – rave / happy hardcore
Hiffy & Nu-C (Total Rush) – UK happy breakbeat hardcore
blasterNOX vs. RikeR (Neorave) – rave / UK hardcore

Belépő: 23:00-ig 500 Ft, utána 1000 Ft

Facebook-esemény

Linkek:
https://www.facebook.com/alpareofficial
https://www.facebook.com/ravehun
https://www.facebook.com/neorave

totalrushflyer