Tisztességes próbálkozás a producerek felé: Radio Rebel

A Bandcamp-en eladhatod a zenédet. A SoundCloud-on megoszthatod a zenéidet. Tényleg szükségünk van egy új, rivális platformra? Mindenképpen.

A Radio Rebel egy zenei vásártér zenészek számára, hozzávetőlegesen egy hónap múlva indul el. Az új platform célja tiszteletreméltó, hiszen tervek szerint az előadók digitálisan eladott zenéik után a bevétel teljes összegét megtarthatják majd.

A 2011 óta létező online rádió és zenei weboldalhoz már körülbelül 3500 művész kapcsolódik. A Radio Rebel gondolt egy nagyot, és a Bandcamp-hez hasonlóan egy alternatív megoldást gondolt ki a tiszta zenekereslethez, elengedvén a 10-15 %-os bevételcsökkenést.

A szolgáltatás mindenki számára ingyenes lesz, persze lesznek majd opcionális prémium funkciók is, mint pl. gyorsabb le-és feltöltés, hirdetésmentesség, hallgatói statisztikák, illetve egyes előadók saját hirdetései.

Stan Price, a Radio Rebel igazgatója ezeket mondta az új oldal indulásával kapcsolatban: „Hiába versenybe szállunk a Bandcamp-el vagy más ehhez hasonló eladói oldalakkal, mégsem ajánljuk azt, hogy egy művész csakis egy platformhoz ragaszkodjon, mert vannak más oldalakat kedvelő lojális vásárlók is. Azonban, ha az előadóknak irányítási képességük van a megvett zenéik forrását tekintve, akkor mindenképpen azon leszünk, hogy meggyőzzük őket, hogy nálunk vegyék meg a zenéket, mivel a profit margója magasabb.”

Az újraképzelt platform már körülbelül 2 éve tervben van, és folyamatos fejlesztés, és teszt alatt áll. A Radio Rebel pénzt gyűjt ehhez az Indiegogo kampányon keresztül. Már csak 27 nap van hátra tehát a nagy indulásig. A jelenleg 830 dollár igen kevésnek hathat, de hol még a vége? Az ötlet mindenképpen tetszetős, így hát várjuk, mi is fog kisülni belőle.

(DigitalMusicNews)