Tippek a professzionális partizáshoz – 2. rész

Minden zenei stílusnak megvan az „alvilági” kódja, szlengje, és viselkedési normája. Megpróbáltuk összegyűjteni azokat a főbb pontokat, amiket nem árt, ha mindenki jól ismer, ha az éjszakai élet egyik kiskirályává szeretne válni.

A cikk első részét ITT olvashatjátok el.

#6 Mindig tudd, ki játszik éppen. Egy minőségi bulizó mindig tudja, melyik DJ-re költi el a pénzét, és persze az idejét is, hiszen az idő pénz, ugye? Ez nem csak egy sima buli, hanem egy igazi zenei fellépés. Ha nem ismered az est fellépőit, akkor biztosak vagyunk benne, hogy lesz hely számodra rengeteg más, italt felszolgáló létesítményben.

#7 Ha WC-re szeretnél menni, légy mindig türelmes, ha sorba kell állnod. Tudjuk, nem könnyű. Felesleges minden egyes ajtót kinyitnod, ha előtted már állnak a sorban, akkor valószínűleg mindegyik foglalt. Persze ha egy hosszasabb várakozás után sem nyílik ki egyik ajtó sem, akkor célszerű kopogni, mindezt udvariasan. Ne akarj lámának tűnni azzal, hogy betegnek tetteted magad. És ha éppen a DJ az, aki a sorban vár, jobb, ha előre engeded, ha azt akarod, minél hamarabb visszamenjen, és játsszon Neked.

#8 Hangfalak, imádjuk őket. Ők adják a boom-boom hangot. Hiába a nagy szeretet, az egész éjszakát közvetlenül a hangfalak mellett végigbulizni nem szerencsés, és a füleid sem díjaznák. Mondanunk sem kell, hogy rámászni és macerálni őket szintén helytelen cselekedet. Mindemellett ha egy klub igazán törődik vendégeivel, akkor hangrendszere a klub bármelyik részén tökéletesen szól, és nem csak pár centiméterre a hangfalaktól.

2077991814d04c9c20376025a233aca0

#9 Ne ordíts folyamatosan a barátaid arcába a tánctéren. A mondanivalód várhat egy kicsit, ha pedig nem, akkor adunk egy tippet: menj oda a barátodhoz, tartsd oda a kezed a füléhez, és így próbálj meg kommunikálni vele. Így nem kell ordítanod, és az ismerősöd is jobban hallja, amit mondani szeretnél neki.

#10 Egy szó: DEZODOR! Egy szó, ami közös udvariasságot is jelent. Főleg azok számára, akik előszeretettel pumpálnak kezükkel tánc közben. Így mindig használj valamit izzadtság ellen, nem csak a saját érdekedben!

(Thump)