Ten Walls sokkolta az EDM szcénát melegellenes kijelentéseivel

Marijus Adomaitis, avagy művésznevén Ten Walls egy facebook posztjában elég meredek kijelentéseket intézett a meleg társadalom felé.

Többek között “másfajta tenyészetnek” bélyegezte a melegeket, amit a “jó 90-es években még ki tudtak javítani”.

A poszt melegellenes része:

“I remember producing music for one Lithuanian musician, who tried to wash my brain that I don’t need to be so conservative and intolerant about them.

When I asked him “what would you do if you realized that your 16-year-old son’s browny (anus) is ripped by his boyfriend?” Well he was silent.

(In) the good 90s… these people of different breed where fixed.”

Adomaitis ezek után levette posztját a facebookról, és megírta, hogy a poszt nem a teljes véleményét tartalmazta, és reméli, senkit nem sértett meg vele. Hát, nem úgy tűnik, ugyanis a különböző fesztiválok, producerek, előadók máris elzárkóztak Ten Walls megjegyzésétől, sőt, több fesztivál azonnal vissza is vonta a DJ fellépéseit a nyárra.

A Sonar, Creamfields, az MS Dockville, a Pitch, a Pukkelpop és az Osheaga fesztivál például azonnal így is tettek, és törölték Ten Walls fellépéseit. 

Ten Walls eközben bejelentette, hogy ő maga is lemondta minden koncertjét, egy időre elvonul, valamint elnézést kért mindenkitől a meggondolatlan írás miatt, többek között a meleg barátaitól…

Last week I wrote a Facebook post that was wrong and completely out of character and the result was a badly written post that was unacceptable. It was never my intention to offend anyone. I’m really saddened by everything that has happened and I would like to apologise to everyone I’ve let down, especially to my friends in the gay community, and my fans. I now need to take a break and have cancelled my upcoming shows.”

(pulseradio, magneticmag, thump)