Tekerd a zenét azaz mennyi BPM-mel tudsz hajtani?

Holland srácok nagyot alkottak. A Merel Sloother, Liat Azulay és Pieter Frank de Jong designer trió egy zseniális ötlettől vezérelve összehozták legnagyobb szerelmüket, a bakelitet és a kerékpározást. Az eredmény sokkoló, hiszen végre a tekerés mellett ezúttal a zenét is élvezhetjük. Hogyan? Jelen kerékpár a biciklizés hatására zenét generál.

A Feats Per Minute egyelőre gyönyörű prototípus, ami rekonstruálja az eredeti német Alpina bicajokat. A kreálmány Londonban fog debütálni október 9-én a Dezeen Platform-on. A design sima fekete, és legalább annyira komoly, mint Neo kabátja a Mátrixban – a kerékpár váza pedig ugyanolyan zseniális, mint maga a megoldás.

A mérnöki megoldások is lehetnek igen érdekesek. Az egyszerű plusz beállítások, amiket az eredeti kerékpárhoz adtak hozzá lehetővé teszik, hogy lemezt válts (érted! váltás így is és úgy is), miközben a néhány csavar a láncon megvédi a lemezt az ugrálástól. A lemezek a kerekeken egy keretre illesztve maradnak meg, és hogy az egész stabil maradjon, a tű pedig rugóterhelésű.

Vigyázz! Ezúttal már sport közben is megpróbálhatsz a bakelitpörgetés fortélyaival, hiszen ez legalább akkora gyakorlást igényel. Miért? A tökéletes hangzásért stabilan kell tartani ugyanis a sebességet. Imádjuk!

(deephouseamsterdam)