Tabizás ingyenesen? Még ne indulj el!

Hihetetlen, az ecstasy jelenleg legális Írországban! Azonban ez az állapot nem sokáig fog fennállni, hiába törtök ki azonnal örömujjongásba, vagy veszitek meg azonnal dublini repülőjegyeteket.

Az 1977-ben hatályba lépett droghasználattal kapcsolatos rendeletet ma reggel (2015.03.09) érvénytelenítették. Hogy ez mit is jelent? Leginkább azt, hogy egyes drogok, amiknek használatát eddig tiltották, most teljesen legálissá váltak, legalábbis addig, amíg nem fogadják el a sürgősségi jogszabályokat, amik majd visszafordítják a folyamatot. ÉS ennyi is volt a tabizás.

Az eset mikéntje egyébként a következő: mivel az új, droghasználattal kapcsolatos passzusok, és kiegészítések nem kerültek át a parlamentbe, így az egész törvény hatályát vesztette. Így tehát a drogok, beleértve a ketamint és a kristály metamfetamint technikailag legálisak.

A jogi kiskapuval a kormány addig nem tud mit kezdeni, amíg a módosított törvény nem kerül át a parlamentbe, és újra hatályba nem helyezik. A törvényhozás elnökének aláírása után azonban pont ott fogunk tartani, mint most. Szerintünk ne indulj el narkó portyára.