Superman ecstasy: a holland reakció

Ugye emlékeztek még a Superman-es veszélyes extasyra?

Miután kiderült, hogy a brit kormány nem megfelelően tájékoztatta az embereket a veszélyes exstasyról, az amszterdami éjszakáért felelős helytartó, Mirik Milan mindjárt véleményezte is a brit drogpolitikát.

Mirik 2012 óta képviseli a holland főváros éjszakai iparát. Nyilatkozatában kiemelte, hogy véleménye szerint a britek hozzáállása a drogok kezelésében hibás.

„Ha úgy tekintesz a drogokra, hogy azok csak az elektronikus zenére vagy az éjszakai klubokra nézve jelentenek problémát, az kevés. A droghasználat összekapcsolódik a társadalommal, amit nem lehet megszüntetni kábítószer kereső kutyákkal az ajtóknál.”

Milan javasolta, hogy a briteknek leginkább a károk limitálására kellene koncentrálniuk, és megbizonyosodniuk arról, hogy a bulizók el vannak-e látva megfelelő mennyiségű információkkal a kábítószerek terén.

„Egy halál is sok, így muszáj meggyőződni arról, hogy az emberek tudják, mit kell tenniük, ha bármilyen bajba keverednek droghasználat során. Amikor Hollandiában bekerült a tesztközpontba egy ilyen veszélyes tabletta, minden klubot és a médiát is értesítettük a dologról, ezáltal nem is történt haláleset a veszélyes Superman-es extasyval kapcsolatban.”

Milán Svájcot hozta fel példának: „Svájcban a fesztiválokon tesztállomások találhatóak, és a legutolsó eset, amikor valaki droghasználat miatt halt meg egy eseményen, 7 évvel ezelőtt történt.”