Star Wars fesztivál

Valószínűleg többünknek volt olyan pillanat az életében, amikor elképzeltük, hogy lézerkarddal a kezünkben, köpennyel a vállainkon átvágunk a Tatooine végtelen homokján, mint félelmet nem ismerő Jedi lovag.

Nehéz lenne olyat találni, aki azt mondja, hogy ez a hely lenne tökéletes egy kis partizásra, de valaki mégis mert nagyot álmodni, így megtörtént!

Az utóbbi hónapban ezrek szállták meg Nefta-t Tunéziában a Dunes Electroniques fesztiválon, ahol egyébként a Star Wars egyes jeleneteit is forgatták.

A feszt Mos Espa-ban kapott helyett, a híres tatooine-i űrkikötőben. A valóságban a helyet Ong Djemelnek hívják, és konkrétan Lucas építtette a Star Wars számára. Ebben az évben olyan előadók játszottak a Dunes Electroniques-en, mint Kölsch, Superpitcher vagy Derrick May, csak hogy néhányat említsünk.

Több fesztiválozó a helyszínhez híven egyébként SW karaktereknek öltözik, tehát ne csodálkozz, ha látsz egy tomboló Vadert vagy egy ugrabugráló Leia hercegnőt. A hely egyébként lehetőséget biztosít a helyi, tradicionális zenék felfedezésére is, mindezt csodálatos környezetben.


Les Dunes Electroniques 2015 : Official Trailer by LesDunesElectroniques