Sokkoló DJ Mag Top 100 eredmények 1999-ből

A jelenlegi DJ Mag Top 100 szavazást tagadhatatlan módon eltelítették az újhullámú EDM DJ-k hada, mint pl. Hardwell, David Guetta, Avicci vagy Skrillex, azonban ez nem volt mindig így.

A Pulse-nak sikerült felkutatnia azt a 15 évvel ezelőtti Top 100-as listát, aminek már az első 10 helyezése is szemet gyönyörködtető. Az elsők között találhatunk olyan progressive és trance DJ-ket, akik a mai napig meghatározó alakok: Sasha, Nick Warren és Paul van Dyk. Persze a minőségi house is képviseltette magát Roger Sanchez és Danny Tenaglia személyében. És hogy ki került a lista elejére? Nem más, mint Paul Oakenfold, megmutatván, hogy mekkorát is változott a klubvilág (zenei tekintetben) az elmúlt 15 évben.

A másik oldalt pedig ott vannak azok a DJ-k, akik ma már sikeresek, de akkor még újaknak számítottak: Richie Hawtin, Danny Howells, Chemical Brothers, Lee Burridge, és Steve Lawler. És persze ott vannak azok a helyezettek is, akik így vagy úgy, de eltűntek a szcénából: Sonique, Tall Paul, John Peel… Emlékeztek még rájuk?

Böngésszétek át jól a teljes listát, a régi partiarcok pedig talán fel is tudnak idézni egy-két régi szép emléket.

DJs1999_zps9f626a5c

(Pulse)