Rúm8: „fingerscrossed”

Először is a Cink tényleg cink. Tök jó, hogy írtak róla, de most őszintén: mi köze ennek a videónak Berlinhez?

Most akkor próbáljuk meg pontokba szedni a kocsma flash és technofesztivál helyett közért eklektikát (kaiser disco?) ígérő klubhelységet? Minek?!

Inkább várjuk feszülten a dolgokat, hiszen végre beszélhetünk a zenéről és egyben arról is, hogy eddig egyedülálló módon nem kergetik a saját farkukat a szervezők, és féktelen hype-ba sem kezdtek a rúm8 megnyitója kapcsán. Egyszerű ugyanis a képlet: a manapság oly divatos gyülekezési joggal élve egy budai közértet foglaltak el a srácok, és mindjárt meg is mutatták, hogy bizony a magyar gasztronómia világhíres. A kulináris élvezetek helyett itt nem a kalóriák adták meg a ház sava-borsát.

[divider]Ez nem a Room8, ez egy közért a közért[/divider]

Broadcast live streaming video on Ustream

A minyon sem játszik már többet a király nyolc alatt, pedig mennyire szerettük. Most azonban a csere aktuálissá vált, ráadásul titokzatosnak indult és undergroundnak. Előbbi tézis bedőlni látszik, (mert van event) és utóbbi is be fog, mivel több mint tízezren megtekintették a lenti videót (nem érted az sem baj, nem Neked szólt).

Zene

Mert miről is szólhatna egy ilyen klubszoba? Nyilván a zenéről. Mindjárt a rezidensi kör egy igazi alakulat.

Genser András (szerencsésebbeknek: Add2Basket) eleve fényévekkel van kvalitását tekintve a sok nagy csinadrattát maga mögé applikáló kamuground didzsé előtt, ezt pedig lehet vitatni (ott lent a komment gomb – lerajzoljuk?).

Ahogyan Crimson munkásságát is, de tök felesleges, az a nyolcvannégy ember, aki ezt el fogja olvasni pont nem kíváncsi a dícshimnuszokra.

Bal5000 valószínűleg rossz csillag alatt született, Franciaországban már szupersztár lenne.

Vikipopról meg kénytelenek leszünk jót írni, mert Ő is jót ír, sőt jól is zenél. Jó.

A Galactic Boogie társulat Szettje, és Holicja lehetne a hab a tornán, ha nem kapnának azonnali agyérgörcsöt az ilyen szavak láttán. Meg egyébként is az élet Budapesten nem éppen habos torma, egyszerűen ide illenek és kellenek, pont nélkül.

Közösségformáló diszkóláz-hatást gyakorolni király, és bár egyetlen gerillát sem láttunk a közértben mégis azt mondhatjuk: a magyar hülyeség határtalanul zseniális! Az pedig, hogy ezt most éppen nem egy gigak*rvamenő multi anyavállalat vitte véghez, nos az egyenesen példaértékű.

Simán 300 fő, műanyag, és pálcika zenéket habzsoló trendface helyett boldogan szárnyaló magyarok, és bedagadt lábak? Még a végén itt tényleg lesz pozitívum.

Leírnánk szívesen mi vár Rátok a nyitóhétvégén, de mivel már leírták, hogy Berlin közeledik, eláruljuk: nem-nem, sőt! Sokkal inkább hanyatt-homlok menekülő parasztechnósokat látunk lelki szemeink előtt, a giccsparádé itt nem játszik.


A közönség itt közösség, ami erős, és formabontó lehet. És bízunk benne, hogy így is lesz: „fingerscrossed” !

Itt röhöghettek, itt röföghettek, itt pedig nyerhettek:

JÁTÉK: aki fel tud sorolni minimum 5 magyar terméket a közért polcairól azt meghívjuk egy sörre, és egy belépőre! Tényleg!