Roof.Haus & PrimeFM pres. OXIA

‘Domino’…’Tides Of Mind’…’Less Time’…’Lost Memory’…’Trying Out’…’Sun Step’… Íme néhány szerzemény, melyek mind a francia mágus kezei alól kerültek ki, és hódították meg a klubokat, listákat, szinte az egész világot.

De kezdjük az elején… Az 1971-es születésű Oliver Raymond már 15 évesen disco & funk műsort vezetett a grenoble-i helyi rádióban jóbarátjával, Stéphane Deschezeaux-val, majd hamarosan felfedezte a mixelés örömeit is. Kedvenc stílusát vegyítette a chicago-i vonallal, de a spektrum egyre bővült: electro-funk, new-wave és italo-disco jött a képbe.

1991-ben megvásárolják az első kütyüket, majd 3 évig csak gyakorolnak, közben Oliver rezidens lesz egy helyi szórakozóhelyen. 94-ben végül megalapítják az OXIA formációt, mely live act-ekre szakosodik. Egy évvel később Oliver megalapítja az Ozone Records-ot, Kiko-val, ahol saját kiadványaik mellett Jack de Marseille munkái is megjelennek.

1998-ban újabb kiadót alapít The Hacker-vel, amit Goodlife-nak neveznek el, tisztelegve a legendás Inner City szám előtt. Az ezredfordulóig közösen dolgozó pár a szétválás mellett dönt, de Oliver tovább használja az OXIA nevet, de már kiterjesztve dj fellépéseire is.

És beindul a gépezet…olyan kiadóknál jelennek meg szerzeményei és remixei mint a KOMPAKT, 8BIT, INTEC, TERMINAL M, SAVED, TSUBA, CONFUSED, SYSTEMATIC…valamint olyan elismeréseket gyűjt be mint a Beatport Music Awards által neki ítélt ‘legjobb remix’ díj ( amit BUTCH ‘On The Line’ átdolgozásáért kapott), vagy a ‘legjobb techno előadó’ díj, és két mixalbum a SYSTEMATIC-nak és a 8BIT-nek.

De emberünk erre is rádob még egy lapáttal: kollaboráció AGORIA-val, NICOLAS MASSEYEFF-vel és remix a SLAM formációnak, majd a 2012-es ‘Tides Of Mind’ album, amelyet MISS KITTIN vokáljai tarkítanak.

Zsenialitása, profizmusa és elhivatottsága az elektronikus zene iránt megkérdőjelezhetetlen. Ezt Január 10-én be is mutatja kedvenc tetőnkön! Gyere és győződj meg róla Te is!

A hazai támogatás is kifogástalannak tűnik, hiszen KÜHL, KORNEL HALASZ, RICH, RAMONE, STAMP már mind bizonyítottak az évek alatt.

[divider]Roof.Haus & PrimeFM pres. OXIA[/divider]

10479741_709073639190084_1659049989150515177_n

Belépő éjfél előtt > 2000 HUF
Belépő éjfél után > 2500 HUF

Cím: 1085 Budapest, Blaha Lujza tér 1-2.

Hallgass mixeket az est fellépőitől:

https://soundcloud.com/oxia-official
https://soundcloud.com/kornelmusic
https://soundcloud.com/kuhl
https://soundcloud.com/richhungary
https://soundcloud.com/stigmatech-djramone
https://soundcloud.com/stampmusic