RÖHEJ! A rendőrség nyomozza a határnál talált drog és a keceli ügy összefonódását!

Szeged – Egy szegedi és két kisteleki is volt az öt fiatal között, akiket szombat hajnalban találtak eszméletlenül az egyik keceli diszkóban.

A keceli diszkóból szombaton kórházba került 5 személy közül kettőt már meghallgattak a rendőrök, egyelőre tanúként. Közülük egy szegedi, kettő pedig kisteleki.
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője nem árulta el, hogy melyik két fiatalról van szó. Mivel azonban az ügyben a Kiskőrösi Rendőrkapitányság nyomoz, így feltételezhető, hogy a kiskunhalasi kórházban fekvő két férfi kihallgatása történt meg. Azt, hogy mit vallottak, ugyancsak nem hozta nyilvánosságra a szóvivő.

Kábítószerfogás Hegyeshalomnál – a bugyiban is kokain volt
Magyar kábítószercsempészeket fogtak el a vámnyomozók szombaton este Hegyeshalomnál. A Bács megyei fiatalok 20 millió forintot érő marihuánát és kokaint próbáltak az országba hozni, most azt is vizsgálják, hogy van-e kapcsolat köztük, és a szombaton, Kecelen rosszul lett fiatalok között – mondta el Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője.

A másik három férfi továbbra sincs kihallgatható állapotban & közölte Mihályné Bornemisza Eleonóra. Hozzátette: mind az öt személynél kábítószer fogyasztást mutattak ki az eddigi vizsgálatok, méghozzá több féle drogot, ami között azonban egyiküknél sincs heroin.
Hollandiából jött Magyarországra az a két magyar rendszámú személyautó, amelyeket a vámnyomozók állítottak meg szombaton este. Az egyik járműben egy férfi, a másikban egy férfi és egy nő utazott. A vámnyomozók egy kábítószerkereső kutya segítségével vizsgálták át az autókat. A kutya az egyik pótkerekénél jelzett. Itt 1,4 kilogramm marihuánát és 1,2 kilogramm kokaint találtak. Ezután tovább vizsgálódtak és a másik autóban utazó nő bugyijában is találtak kokaint, öt és fél grammot. A rendőrök megkezdték a csempészek kihallgatását. Mivel mindhárman Bács-Kiskun megyeiek azt is vizsgálják, hogy lehet-e kapcsolat közöttük és a pénteken a keceli diszkóban drogoktól rosszul lett öt fiatal között.
A Bács-Kiskun megyei Kecelen egy szórakozóhelyen találtak öt fiatalt, mindegyikük eszméletlen volt. A mentők mindannyiukon életmentő beavatkozásokat hajtottak végre: intubálták, és mesterségesen lélegeztették őket. Életveszélyes állapotban kerültek kórházba, azóta jobban vannak.

Előzmények:
Többfajta úgynevezett partidrogot is fogyaszthattak azok a fiatalok, akiket szombat reggel találtak meg eszméletlenül a keceli diszkóban – legalábbis ezt mutatta ki kettőjüknél az elsődleges gyorsteszt. Szombaton, a késő délutáni órákra négyen már magukhoz tértek, ötödik társuk azonban még eszméletlen. A mentők összesen öt férfit szállítottak kórházba reggel: kettőt mentőhelikopterrel a fővárosi Erzsébet Kórházba, kettőt rohamkocsival a kiskunhalasi, illetve egy fiút a kalocsai kórházba vittek.

Bár négyen már magukhoz tértek a reggel eszméletlenül talált fiatalok közül, de még nincsenek kihallgatható állapotban – mondta el Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette: egyikük – akit a fővárosi Erzsébet kórházban ápolnak – még mindig eszméletlen.

Közben a kiskunhalasi kórházba szállított két férfinél gyorstesztet végeztek, az elsődleges eredményekből arra lehet következtetni, hogy többfajta, úgynevezett partidrogot fogyasztottak. Ezek együttes hatása vezethetett az életveszélyes állapothoz.
Lengyel János, a kiskunhalasi kórház orvos-igazgatója annyit mondott el, hogy mindketten stabil állapotban vannak, és valószínű, hogy mindketten felépülnek. Az orvosok pár szót már váltottak a fiatalokkal, de ebből csak annyit lehet tudni: mindketten tagadják, hogy kábítószert fogyasztottak volna. Azt állítják: nem emlékeznek, mitől lettek rosszul.
A huszonéves fiatalokat és idősebb társukat szombat reggel eszméletlen állapotban találták meg egy keceli szórakozóhelyen, Bács-Kiskun megyében. A mentők mindannyiukon életmentő beavatkozásokat hajtottak végre: intubálták, és mesterségesen lélegeztették őket.

A rendőrök először arra gyanakodtak, hogy folyékony ketamint fogyasztottak, később azonban ezt kizárták. Most tehát még mindig nem lehet tudni, hogy mitől lettek rosszul: kábítószer-túladagolás, esetleg szennyezett drog áll-e a háttérben. Az mindenesetre biztos, hogy nincs összefüggés a keceli eset illetve a közelmúltban a fővárosban és Miskolcon történt heroin-túladagolások között. Egyikük zsebében találtak egy fiolát, amiben a drog lehetett, ezt már vizsgálják. A nyomozók kábítószerrel való visszaélés miatt indítottak eljárást, egyelőre ismeretlen tettes ellen.