Richie Hawtin tanitó bácsiként oktatja az elektronikát!

A második generációs kanadai technolegenda megelégelte az EDM kiadók által ontott slágereket és a 2012-es első kísérlete után idén újra elindítja az egyetemi kampuszokat körbejáró CNTRL: Beyond EDM nevezetű bulisorozatát.

A nagyszabású és szokatlan turné keretében április 15. és 25. között Hawtin és csapata nyolc egyetemi városba látogat majd el az Egyesült Államokban és Kanadában. Azonban itt tényleg a tanulás a fő, így az esti bulik előtt napközben különböző előadásokon vehetnek részt a fiatalok, amiknek egyértelműen az elektronikus zene a fő témája. Ean Golden például az egyén és a kreativitás szerepéről fog előadást tartani, míg a Guitar Center és a Moog Audio öt órás technológiai vásárt tart majd minden állomáson, ahol a diákok rendkívüli kedvezményekkel juthatnak hozzá a profi cuccokhoz. Mindezek mellett a fő szponzorok itt fognak bemutatni egy-egy új terméket, így az AIAIAI, a Beatport, a DJ Techtools, a Funktion One, a Little Bits, a Livid, a Pioneer, a Roland, a Splice, a Subpac és a Traktor is képviselteti majd magát a rendezvényen.

Természetesen azért a fő attrakció az maga a fellépés, ami nem csupán Hawtin szettjeiből áll, hanem egy igazán ütős gárdát szedett össze maga köré. Rajta kívül Chris Liebing, Dantiez Saunderson, Dubfire, Ean Golden, Francois Kevorkian, Grimes, Justin James, Lee K, Marc Houle, Matador, Mateo Murphy, Matrixxman, Matthew Dear és Victor Calderone zenéje is hallható lesz mindegyik állomáson.

„Remélem, hogy az emberek úgy mennek majd haza a CNTRL bulikról, hogy mélyebben megértették és elismerték azt az egyéni kreativitást, amit minden előadó beletesz a saját műsorába. Remélem, hogy néhányukat sikerül a következő lépés felé terelnünk abban, hogy próbálgassák ezt a bizonyos saját kreativitásukat.” – nyilatkozta Hawtin a célkitűzéséről a 2012-es turné kapcsán. Erről bővebben az általa posztolt videóból tájékozódhattok.

A showra az esemény honlapján lehet jegyet vásárolni, ami már 35 dollárért megszerezhető, viszont csak tizennyolc éven felüliek vehetnek részt rajta. Ha áprilisban New York, Cambridge, State College, Seattle, Los Angeles, San Francisco, Toronto, vagy Montreal környékén jársz, akkor semmi esetre se hagyd ki ezt az egyedi és megismételhetetlen lehetőséget.

http://cntrl-edu.com/shows/