Richie Hawtin doktori címet kapott a Star Trek és X-Men filmek sztárjától

A techno szcéna egyik legkiemelkedőbb alakja, Richie Hawtin tiszteletbeli doktori címet kapott az angol Huddersfield Egyetemen a zeneiparért tett korszakalkotó erőfeszítéseiért. A műfaj úttörője az elektronikus zene élvonalában mozog már a kilencvenes évek óta, rengeteg előadóra volt hatással hangzásvilága és egyike azoknak az underground művészeknek, akik közben nagy sikerre is szert tettek.

Egyik legkiemelkedőbb teljesítménye az elektronikus zenei oktatást fejlesztő CNTRL szervezet alapítása, melynek segítségével arra ösztönzi a fiatalokat, hogy legyenek DJ-k, mindezt színvonalas élő fellépésekkel és előadásokkal megspékelve.

Ma visszamentem az egyetemre és abban a hatalmas megtiszteltetésben részesültem, hogy átvehettem a tiszteletbeli doktori címet a Huddersfield-en, ami egy nemzetközileg elismert technológiai intézmény. Nagyon hálás vagyok ezért és gratulálok a most diplomázó Zene és Technológia osztálynak! Lényegében a technológia vezérelte zene mozgatója az állandó fejlesztés és változás. Hiszem, hogy ez az, ami miatt mindig találunk kihívást, izgalmat és inspirációt a jövőben.” – mondta Hawtin köszönőbeszédében.

Hawtin mellett még nyolc másik ember kapott doktori címet a zenében, művészetekben, tudományban és médiában betöltött kiemelkedő teljesítményük miatt, a kitüntetést pedig nem más adta át, mint Sir Patrick Stewart, aki Xavier professzort alakítja az X-Men mozikban, de ő volt Picard kapitány is a Star Trek univerzumban. Mindannyiuknak gratulálunk, de különösen a techno legendának a szakmában eltöltött húsz évnyi munkásságért és az ifjúság támogatásáért.

(Pulse)