Razzia: célpontban a szórakozóhelyek

A Police.hu információi szerint Budapest rendőrfőkapitánya fokozott ellenőrzést rendelt el a főváros több kerületében. A pénteki nagyszabású razzia érinthet bármilyen budapesti szórakozóhelyet, és azok környékén is fokozott körültekintéssel érdemes eljárnotok.

Budapest rendőrfőkapitánya a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 30.§-a alapján fokozott ellenőrzést rendelt el 2015. február 27-én 21 órától 2015. február 28-án 4 óráig Budapest V., VI., VII., VIII. kerületeiben.

A fokozott ellenőrzés célja a közrend, a közbiztonság fenntartása, a jogellenes cselekmények elkövetésének megelőzése,  megakadályozása, az elkövetett szabálysértések, bűncselekmények felderítése.

Az ellenőrzés keretében a rendőrök személyeket igazoltathatnak, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják.

A rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja, célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, illetve megakadályozása.