Rasszista videóval haragította magára deadmau5-t, az internetet és Kanadát David Guetta

David Guetta az egyik legismertebb és leggazdagabb DJ jelenleg, de egyben őt övezi a legnagyobb közröhej és utálat is. Rendszeresen ostoba helyzetekbe keveri magát, bármiről nyilatkozik, balul sül el. Nem történt ez most sem másképp, ezúttal azonban a szokásos profánságok helyett egy igazán sértő, rasszista videóval dühítette fel az internetezőket.

A F*ck Me I’m Famous nevű bulijához készített  mindössze egy perces promó anyagot, de ilyen rövid műsoridő is elég volt számára, hogy megbotránkoztassa a világot. Tovább borzolta a kedélyeket, hogy Ibiza egyik rangos klubjában, a Pachában megtartott buliján maga a DJ is szent indián fejfedőt viselt a tömeg nagy részével együtt, a műsor vége felé pedig még egy lovat is felhoztak a színpadra. Az indián kultúrát megbecstelenítő anyagot azóta leszedték az internetről, a kommentelők azonban nem felejtenek, íme pár reakció a sok közül:

Screen Shot 2015-07-14 at 08.24.31_zpsiw0frm6w

Persze megint az elképesztően előrehaladott gondolkodású Kanada reagált legjobban a helyzetre, egy ottani szervező ugyanis azonnal bejelentette, hogy az idén esedékes mindhárom fesztiváljáról azonnali hatállyal kitiltják a videóban szereplő, indián szertartásoknál használt díszes fejfedőt, mert ez egy vallási rítus teljes meggyalázása.

guetta1

A szintén kanadai deadmau5 sem bírt szó nélkül elmenni az eset mellett, úgy látszik náluk sokkal fontosabb kérdés a az állatvédelem és a rasszizmus elleni harc, mint bárhol a világon. Saját Twitter oldalát használta fel arra, hogy kifejezze vegyes érzelmeit az esettel kapcsolatban:

A szerencsétlen ló biztos nagyon élvezte. Ostoba faszok… Bassza meg David Guetta és a Pacha is!

Most komolyan, a lovak a farmra valók, nem egy túlárazott, szar klubba, hogy egy túlfizetett, fos DJ tárgyként kezelje őket.

Azt mondtam, ringyó, nem ló, a kurva életbe. – mondta Guetta….

Az biztos, hogy most elvesztett pár rajongót a lemezlovasból lassan botrányhőssé avanzsáló francia DJ, de nem kell félteni, így is marad élete végéig pénze párizsis szendvicsre. Bár ha így folytatja, akkor lehet, hogy hamarosan ő is Ten Walls sorsára jut, ez azonban a jövő zenéje, meg kell várnunk, mit mixel félre legközelebb David Guetta.