PRLMNT: Felesleges mézes mázak helyett győzzön a zene!

Arra gondoltunk, velőt rázó ajánlót fogunk körmölni a PRLMNT újbóli megnyitása kapcsán. Megalomán hozzállásunk azonban itt nem játszik, mert a Google bizony nem szereti a duplikált tartalmat, meg egyébként is már megírták helyettünk, többek között pl. az Est.hu ajánlója mindent visz.

Na de hogyan is van ez?

Cécille” Nick Curly, és a detroiti Lee Curtiss egy napon, egy helyen, egyazon közönséggel fogja betölteni fénytelennek éppen nem nevezhető budapesti éjszakánkat. A nagy ijedtségre tekintettel azért eláruljuk: Nick a saját maga megszokott módján fogja terpeszből álló helyzetbe állítani a lábainkat, különösképpen azzal a szelektálással, amivel minden alkalommal hazánkba látogat.

nick

Ez márpedig jó hír, hiszen legalább pontosan tudni fogjuk: ezúttal nem kell belefolynunk a pussy house, a barbie trance vagy a paraszt techno köreibe. Lesz viszont egy remix-mester nem túl acélos technikájú kevergetése, a csúcsok csúcsára pedig minden bizonnyal a legfrissebb alkotások fognak majd eljuttatni (a szerencsésebbeknek talán más is jut majd).

Nyilván (akarjuk) nem marad el a friss “magamutogatás” sem, frissesség, kacérkodás, igazi törzsi hangulatban. Miért is? Nick egyedülálló a maga módján, ezt pontosan tudja magáról, s ennek nem az az oka, hogy ő több kiadót is vezet. Egyszerűen minden zene értelmet nyer kezei alatt, ha az adott szituáció erre lehetőséget biztosít. A sz*rból is lehet várat építeni – talán még az Ő esetében is aktuálisan hathat.

prlmtn

Az előző csillagos szösszenetre hirtelen egyébként Lee Foss ugrott be, de Ő most nem lesz, bármennyire is passzolna.

Lesz viszont egy féldrusza, nevezetesen Lee Curtiss. Megnyerő származási helye ellenére kissé kételkedünk a detroiti hangzásvilág budapesti applikálásában, de az áthallgatott 10 órányi hanganyag szerint minimum 4-es erősségű tetszési indexszel kell számolunk. Meglepően újszerű zenei kvalitást tükröz a Chicago-ba áttelepült Lee, így talán most – mint évente párszor – kénytelen leszünk meglepődni.

us-0428-360057-0-front

A szakmai háttér vitathatatlan, a kezek is járnak, mint a motolla, elszégyellve magunkat állítjuk tehát: kendőzetlen okoskodásunkkal ellentétben ő bizony egy exclsuive fellépő (az elütés pedig azért van mert nem szeretitek az exclusive jelzőt).

A hétvégi őrület azonban nem tudható le két szál cigivel a PRLMNT környékén. Az újragondolt klub ugyanis simán fellocsolta programmal a szombati napot is. Reprezentatív felmérésünk alapján ugyanis (apu, anyu, gyerekek) kijelenthetjük, hogy simán belecsúszhatunk egy apokaliptikus zenei flash-be, nem beszélve a klub tőszomszédságában található “afterkolbászosról”, ahol pontosan tudjuk, hogy 10:00-kor a legfrissebb a hurka. Ha pedig így alakul, akár maradhatunk még egy estét.

Az ok, és okozat is tehát teljesen egyértelmű: Stefan Biniak.

stefan-biniak

Sokak által egy slágeres előadónak aposztrofált művész rácáfolni látszik minden negatív felvetésnek. Töretlen cammogása a ranglétrán felgyorsulni látszik, az ütem pedig igazán megnyerő. A tavaly nálunk is debütált lemezlovag első budapesti fellépésén egyébként mi is majdnem bedobtuk a törölközőt. Mert rohadt meleg volt. Néha viszont hanyatt is vágódtunk, hiszen az újkor technikai vívmányait előszeretettel alkalmazó német néhol megrendített minket. A sírásról azonban hamar lejöttünk, néhol igencsak tetszetős deep hullámokon utaztunk egészen a következő trafikig. Most azonban a helyszín is más, a környezet szintén, és nyilván a közönség is.

A néhai csepegést leszámítva biztosak vagyunk benne, hogy maradt még a srácban érzelem, és talán erősebb vonalvezetése is tért nyerhet. A pesti éjszakában tett látogatása óta világjáróvá avanzsált Stefan alkotásai is dinamikusabbak és határozottabbak lettek, saját elmondása szerint sokkal jobban szeretik a “rajongói” is ezt a fajta style-t. A house persze adott, a tánc pedig biztosan működik majd. Kivel ne működne, mint a magyarokkal?

A PRLMNT tehát meghúzza a lapot a 18-ra, a koncepció adott, nem fukarkodnak a neccesebb booking-okkal sem, amiről hamarosan bővebben is beszámolunk, hiszen október 22-re óriás dobás készül a PRLMNT-ben, ezúttal nem deviza vonalon.

A puding próbája pedig az evés, a hely szuper, és bár semmiképpen sem formabontó a hétvége, mégis azt mondjuk, érdemes lesz lenézni egy össznépi szeánszra.
Ráadásképpen az sem elhanyagolható tény, hogy a széthúzás legkisebb jele sem érzékelhető a hely kapcsán, a magyar fellépők elképzelhető, hogy még vonatozni is fognak a hajnali órákban (képeket várjuk).

Polarize, Begi, Poli, Blatti, Candyman a hazai repertoár, és bár szurkolói ankétot biztosan nem fogunk most tartani, mégis kívánjuk: ezúttal győzzön a zene, és a klubkultúra!
Ne feledjük ugyanis: a Nyugati pályaudvar köldökénél található volt Szikra moziban a zenéé a főszerep, mindenek felett. Pont.

Itt találkozunk: https://www.facebook.com/prlmnt.hu