Nora En Pure, azaz Hello Baby: tiszteld stílusosan az elektronikát!

Az Oktogonon és környékén nyilvánvalóan rengetegszer hallatszik napi szinten: Hello Baby! Mi most megpróbáljuk a számunkra legszimpatikusabbat megtalálni a forgatagban, ami valljuk be, nem is olyan nehéz lapunk tematikáját nézve. Kellemes deep-ek simogattak az Andrássy környékén, így hát beköszöntünk. Hello Baby!

Erős sajtóvisszhang után nyitotta meg kapuit az általunk utólag mindenképpen metropolita bárnak aposztrofált klubhelyiség. Az 1800-as években emelt remekmű, nevezetesen a Haggenmacher-palota „újranyitása” minden fronton megkapta a média figyelmét, nem véletlenül. Áldozatos munka rejlik Babynk minden négyzetcentiméterén, és nem elhanyagolható a tény: láthatólag a patinás épület minden millimétere esetén figyeltek arra, hogy az ne változzon meg oly mértékben, hogy elveszítse az épület egyedi hangulatát.

11986514_647881995348938_7356158416574717956_n

„Schmahl Henrik munkái egyébként Budapest szerte okoznak vizuális örömöket sokunknak, hiszen a Párisi-udvar és az Uránia mozi is a tervező munkásságának szerves részét képezi.”

További részletek a hellyel kapcsolatban elérhető kedves partnerünk, a Szeretlek Magyarország oldalán.

Mint szórakozóhely, persze nagyra kellett, hogy tegye a lécet, hiszen a belsőépítészi megoldások tökéletes megvalósítása közel sem elegendő a mai Budapesten egy klub sikeres üzemeltetéséhez. A saját programsorozatok megléte és a század eleji Budapest megidézése persze már nagy erőt rejt önmagában, amely erőt az üzemeltetők kicsit sem féltek használni. Ettől függetlenül persze a téma partik forgatagában szükséges néha egy kis éles látás, azaz miért ne lehetne 19-re lapot húzni?

Ilyen kártyaparti lehetett Dub Fx meghívása, de említhetnénk a Budapest Essentials programsorozat keretén belül bemutatott Kraak &Smaak, George Ezra vagy éppen Mark Knight meghívását, Riva Starr pedig már csak bab volt a tormán.

A hely mára stílusosan megvetette a lábát Budapest klubszínterén, így minden bizonnyal egyre érdekesebb nevek kerülnek majd elő abból a bizonyos óriásbuborékból. A téma mi más lenne, mint a jól bevált house, ráadásul a hely még a szokásos sterilitást is nélkülözi zenei fronton.

[divider]Nora En Pure @ Hello Baby[/divider]12043218_657857777684693_7408591780692179071_n

Ennek a koncepciónak lesz kiváló példája a most pénteki rendezvény, és ezúttal a folyamatos Beatport marcangolás helyett lássuk a tényeket a fellépő művésznővel kapcsolatban. Nora En Pure a csodálatos Dél-Afrikából származik, és igen korán megérinthette volna az elektronikus zene szele, de nem így lett, legalábbis nem így indult karrierje. Nora számára sokkal fontosabb volt a produktivitás, és a zenei eszközök megfelelő használatának elsajátítása.

„A hírek szerint a művésznő minden track-munkálatainak megkezdése előtt megvizsgálja, mely hangszerek lehetnek a legmegfelelőbbek. Szívesen nyúl a klasszikus zenei motívumokhoz, amelyért minimum egy erős négyes dukál. Ne lepődjünk meg tehát, ha zongora, fuvola, vagy akármilyen más eszköz dallamai is felcsendülnek a pénteki éjszakán.”

A világszerte szeretettel átitatott szettek által (igen, nincs cicivillantás, nincs celeb rongyrázás) az Afrikáért rajongó fiatal művésznő nyilván Budapesten is hozza majd azt a kvalitást, amit amerikai vagy más földrészbeli turnéja alatt megszokhatott az egyre nagyobb rajongótábor.

Vegyes érzések nélkül várjuk a péntek estét, minden fellengzőség, beképzeltség nélkül úgy gondoljuk, ezúttal kiváló választás volt a minden bizonnyal trópusi hangulatot megidéző lemezlovas Budapestre invitálása.

Houseból fogunk indulni, és annak minden jelentősebb szegmensét érinthetjük majd az Andrássy 52 alatt található Hello Baby Bar-ban.

http://www.hellobabybar.hu/hu/
https://www.facebook.com/hellobabybar
https://www.facebook.com/NoraEnPure