Noel Gallagher vs Dance Music

Az Oasis legendás angol dalszerző-énekese sosem szarakodik, ha zenéről van szó, mindenkinél őszintébben fejezi ki véleményét. Bár a britpop és a rock zene oszlopos tagjaként ismeri a nagyvilág, sosem rejtette véka alá az underground elektronikus zenei iránti vonzalmát sem, ugyanakkor ha valami nem tetszik neki, azt is kendőzetlenül megmondja. Ezúttal a Dance szcéna és az angol ikon közötti szócsatározást foglaljuk össze nektek hét pontban.

1. Noel vs Defected

Noel2

Idén év elején Noel többször is közzé tette, mennyire szereti az angol underground elektronikát, különösen a house zenével foglalkozó Defected kiadó megjelenéseit hallgatja. Ez a váratlan megjegyzés meglepte a rajongókat és az egész szakmát, hiszen ki gondolta volna, hogy a Wonderwall szerzője imádja Sam Divine és Noir mixeit?

Jelenleg kibaszottul megszállottja vagyok a Dance műfajnak. Az egész most éli a reneszánszát. Van ez a kiadó, a Defected, ami csinálja Defected In The House mixeket, amik elképesztően jók. Tavaly elmentem Ibizára is és csodásan éreztem magam.” – nyilatkozta a meghökkentő interjúban.

Az állás eddig 1:0 a zene javára.

2. Noel vs producerek

Noel4

Ugyanakkor nem volt mindig ilyen békés a viszony Noel és az elektronikus zenei szakma között, sőt, 2011-ben kifejezetten utálta az egészet. Kirohanásaiban azokat a DJ-ket becsmérelte, akik akkoriban teltházas klubbulikat csináltak. Annak ellenére, hogy a kilencvenes években gyakori látogatója volt a legendás manchesteri klubbnak, a Haciena-nak, elárulta, hogy minden rosszra fordult a szakmában.

A Dance zene manapság olyan, mint egy séta a parkban. Minden kis fasz képes rá és sajnos minden kis fasz meg is teszi” – mondta az NME újságíróinak 2011-ben.

Az állás ezzel 1:1

3. Noel vs Acid House

noel3

Amikor az egész Acid Houe mozgalom elkezdődött 1987-ben, akkor kibaszottul eldobtam tőle az agyam.” – azt hiszem ez a rövid idézet mindent elárul, ezzel 2:1 a zene javára.

4. Noel vs deadmau5

tumblr_losilg9ir01qkxv6vo1_500

Noel és új zenekara, a High Flying Birds idén fellépett a T in the Park nevű fesztiválon, ahol többek között Kanye West idei Glastonbury fesztiválon történő fellépéséről is nyilatkozott. Mindenki mással ellentétben neki tetszett, ugyanakkor nem bírta ki, hogy ne szólja meg deadmau5-t.

Hello, itt deadmau5 a kibaszott hülye sapka nélkül.” – viccelődött az újságíróknak.

Egyértelműen 2:2

5. Noel vs Avicii & Guetta

gallery_pic6717

Ugyanebben az interjúban nem csak deadmau5 került terítékre, hanem az EDM szcéna nagy sztárjai, Avicii és Guetta is megkapta a magáét. A svéd lemezlovasról saját elmondása szerint eddig azt sem tudta, hogy kicsoda, és szeretné, ha ez így is maradna a jövőben, majd mikor Guetta került szóba, csak annyit mondott, hogy ne aggódjanak a sztár DJ fellépése miatt, mert ő kezelésbe veszi a közönséget helyette is.

Ezzel Noel javára 3:2

6. Noel vs Chemical Brothers

1996-ban az angol elektronikus duó kiadta második albumát, melyen volt egy Setting Sun című dal. Ha közelebbről figyeljük, akkor meghallhatjuk, hogy a vokálról nem más gondoskodott, mint maga Noel Gallagher. Ugyanebben az évben pedig meg is hívta a Chemical Brothers-t, hogy lépjenek fel az Oasis-szel.

Ezért mind két fél megérdemel egy pontot, a végeredmény tehát 4:3 Noel számára. Ennek a megkérdőjelezhetetlen oka pedig a tömény őszinteség, tökösség és persze egy nagy rakás “szarokbelebaszdmeg”.

(Pulse)