Noel Gallagher: Kib@szottul eldobtam az agyam az acid house-tól

A kilencvenes évek kokainbotrányban úszó sztárzenekarának, az Oasis-nek a gitárosa, Noel Gallagher sosem titkolta, hogy nem csak a britpop hangzást kedveli, hanem az elektronikus zenét is, különöse a house-t. Most viszont azt is elmesélte, hogy milyen élmény volt élete első acid house mixét hallani.

Pár hónapja jelentette ki, hogy a Defected Records egyszerűen kibaszott zseniális, most pedig egy újabb interjúban azt is kifejtette, hogy a house műfaján belül is az acid a kedvence.

Ma is pont azt hallgattam, őrületbe kergettem vele a szomszédokat. Egyszerűen imádom. Amikor ez az egész acid house mozgalom elkezdődött 1987-ben akkor kibaszottul eldobtam tőle az agyam, de egyébként ez a mai napig így van.” – mesélte az idősebbik Gallagher testvér.

Persze ha house, akkor adta magát a kérdés, hogy a drogbotrányokba keveredő zenész hogy emlékszik vissza az első ecstasy tablettájára, amire elegánsan annyit mondott, hogy nem volt rossz, de közel sem olyan jó, mint az utolsó.

Az egyébként mindenkit kritizáló és oltogató testvérpár példája mutatja leginkább, hogy az elektronikus zene és a rockzene nagyon jól megfér egymás mellett, sőt az egy-egy műfaj mellett elkötelezett művészek is szerethetik a zenéjükre legkevésbé hasonlító számokat, szóval semmi értelme a szcénák közötti ellenségeskedésnek.