Nintendo kazettán fog megjelenni egy album!

Az 8 BIT MUSIC POWER lesz az első kereskedelmi forgalomban is kapható megjelenés ebben a formátumban az elmúlt két évtizedben.

Ha a bakelit elvesztené a tündöklését, és a kazettát nem találnánk elég undergroundnak, íme, elértük a különleges formátumok újabb határát egy olyan albummal, amihez egy 30 éves játékkonzolra lesz szükséged, hogy le tudd játszani.

A Wall Street Journal jelentése szerint az 8 BIT MUSIC POWER album Nintendo Famicom exkluzív lesz – ez a japán megfelelője az Európában és Észak-Amerikában is elterjedt Nintendo Entertainment System (NES)-nek. A 12 számot tartalmazó album olyan Famicom zeneszerzőktől is tartalmaz zenéket, mint Yuriko Keino (Xevious, Dig Dug) és Takeaki Kunimoto (Star Soldier).

kf_8bit_02

Ahogyan az elvárható egy albumtól, ami ilyen formában jelenik meg, természetesen gazdag látványvilággal lesz teletűzdelve az album (már amennyire ez lehetséges), de ehhez bizony szükség lesz egy Famicomra. Mivel a NES teljesen más kazetta formátumot használ, a legtöbb nyugati rajongónak szüksége lesz egy adapterre, hogy le tudja játszani.

A Columbus Circle, a japán cég, aki felelős a kazettáért azt mondja, hogy az 8 BIT MUSIC POWER lesz az első megjelenés ezen a formátumon 21 év után, habár nem fog rendelkezni a Nintendo minőségi tanúsítványával.

Ha szeretnétek beszerezni egyet, január 31-től lesz elérhető az Amazonon keresztül.
Ha népszerű lesz, a Columbus Circle azt mondta, hogy fontolóra veszik majd, hogy kiadnak egy NES verziót is.