NINJABREAKZ and SIGNAL presents: FREESTYLERS

A fellépők / Line Up:

✖ FREESTYLERS dj set (Instant Vibes – UK)
✖ DUBLIC – breaks set
✖ NINJABREAKZ DJ’S

Általános információ / General Information:

✖ Dátum / Date: 2015.10.03. Szombat / Saturday
✖ Kezdés / Start: 23:00
✖ Helyszín / Venue: A38
✖ Belépő / Tickets: 1990 Huf

Kevés olyan formáció van, ami az elektronikus tánczene annyi területét fedte le sikeresen fennállásának közel 20 évében, mint a londoni illetőségű Freestylers. Átütő sikerüket misem bizonyítja jobban, mint hogy játszhattak a legnagyobb fesztiválokon – beleértve Glastonburyt, ahol 30 000 ember tombolt rájuk egyszerre -, az amerikai MTV évezredköszöntő partyján a Times Square-en, sőt Lenny Kravitz személyesen hívta el a bandát az ’American Woman’ turnéjára, és a számos filmzene, ahova beválogatták dalaikat. Október 3.-án a duó brightoni fele, Aston Harvey fogja szettjével ízekre szedni a Hajót és bréker legénységét, a Ninjabreakz és a Signal meghívására. Fellépését a Dublic ikrek kimondottan break-re hegyezett és a Ninjabreakz rezidensek szettjei teszik majd teljessé.

freestylers

Egyáltalán nem meglepetés, hogy a Freestylers ilyen sikereket ért el a törtek világában, hiszen Matt Cantor és Aston Harvey már a 1996-os megalakulásuk előtt is aktívak voltak a műfajban, Matt többek közt a Plump DJs-es Andy Gardnerrel kollaborált, Aston pedig már 1990-ben is tört ütemeket írt Blapps! Posse néven. Az első hangmintájukat nem másból vették, mint ’85-ös Freestyle slágerből, a ’Don’t Stop The Rock’-ból, innen jött a nevük is. 1996-ban jelent meg első kiadványuk, a ’Freestyle EP’ a legendás breakbeat kiadónal, a Freskanovánál, majd a management ötleteként egy 11-tagú együttest állítottak össze, amiben már benne volt a két legendás MC, Tenor Fly és Navigator, is. ’98-ra összeállt az első albumuk, a ’We Rock Hard’, amiből a ’B-Boy Stance’ került először kislemezre, Tenor Fly ragga MCzését, erős funkkal átitatott big beatek és okos scratcheléssel töltötték fel. Be is futottak egycsapásra. A számot a ’Ruffneck’ követte, jungle alapokat súróló reggae elemek Navigator egyedi rapjével kvázi egy új stíust – ragga/reggae dnb – indított útjára. Aki ezeket a számokat nem ismeri bizonyára egy barlangban élt, vagy minimum börtönben volt, mert ezeket még a magyar kereskedelmi rádiók is játszották!

A második albummal, a ’Pressure Point’-tal a srácok lementek masszívba, ismét Navigator és a jungle alapok segítségével, de az ikonikus ’Get Down Massive’ mellett több lassabb, érző break is felkerült a korongra és bekapcsolódott Valerie M, akivel a klasszikus énekhangok is felkerültek a repertoárba. Az albumra továbbra is a diverzifikáció volt jellemző, a reggae-től, a hip-hopon, a jungle-ön, az electro-n, és a breakbeaten keresztül, a klasszikus zenéig számtalan műfajra lehet ráismerni a számokban. Ezután a srácok a Raw As Fuck néven kezdtek megjelentetni számokat 2002 és 2003 között, majd ezen néven adták ki harmadik stúdióalbumukat, amelyet sötétebb breakbeatek jártak át, a két kislemez sláger, a ’Get A Life’ és a ’Push Up’ mellett több dancefloor klasszikust is hozott az album, mint például a ’The Slammer’, a ’Warrior Charge’ vagy éppen a ’Punks’. A 2006-os ’Adventures In Freestyle’ albumuk egy kísérletező korong lett, ahol szabadjára engedték a lovakat és szabadon csapongtak a különböző stílusok – a downtempo, a hip-hop, a drum and bass, stb. – között.

A 2010-es CTRL-Z ’Ruffneck’ remixe volt az azóta ikonikussá vált kiadó, a Never Say Die, első kiadványa, a ’Cracks’ Fluxx Pavilion átdolgozása pedig az év egyik legnagyobb dubstep slágere lett ugyanebben az évben, mára már 28 millió fölött néztek meg a YouTube-on. Ezen felbuzdulva a 2013-as The Coming Storm albumukra került bőven dubstep hangzás, ami érdekesen simult össze az electro-os, pop-os, nu-disco-s hangzásvilággal, ami az album többi számát uralta. A srácok most is éppen egy új albumon dolgoznak, talán hallunk majd egy-két újdonságot a szettben…

[divider] NINJABREAKZ & SIGNAL // FREESTYLERS (UK) // OKT 03. // A38[/divider]

Freestylers 20150909

Linkek:

Freestylers:

www.freestylersmusic.co.uk
https://www.facebook.com/freestylersofficial?fref=ts
http://www.discogs.com/artist/3163-Freestylers
https://soundcloud.com/freestylers

Signal

https://www.facebook.com/signalevents.hu?fref=ts

Ninjabreakz

http://www.facebook.com/ninjabreakz

Zera

https://www.facebook.com/DjReza.Hu

Krueger

http://soundcloud.com/kruegerbreakz

Dublic

https://www.facebook.com/dublicmusic?fref=ts
https://soundcloud.com/dublic