Nézd meg egyben Paul Kalkbrenner videóklip-trilógiáját

A német úttörő technozenész idén augusztusban érkező hetedik stúdióalbumáról eddig három dalt jelentetett meg, ráadásul mindegyikhez készített videóklipet is. Az pedig már csak hab a tortán, hogy az egészből egy önálló történet áll össze, ami a Florian címet kapta.

Kalkbrenner számára egyáltalán nem új műfaj a filmezés, hiszen 2008-ban szerepelt a kultikus Berlin Calling című filmben, aminek egyben a zenéjét is szerezte. Most azonban nem elégedett meg honfitársai munkájával, egészen New York-ig ment, hogy Droga 5 nevű kommunikációs cég készítse el a kisfilmnek is beillő kliptrilógiát.

A trilógia egy érzelmektől túlfűtött, erős anyag, ami egy Florian nevű karakter sorsát követi nyomon, aki bevándorlóként érkezik Amerikába és a zenéjén keresztül próbálja megérinteni az embereket magányában.

Az első, Cloud River című dalhoz készült rész május 18-án jelent meg és olyan szívbemarkoló, mint maga a dal, ami csöpög a Kalkbrenner-féle vokáltól és szomorú ütemektől.

A Mothertrucker június 12-én jelent meg és egy jóval sötétebb, lecsupaszítottabb techno dalt rejt magában. A zene és a videó tökéletes összhangban van, tovább mélyíti a főhősben lakozó dühöt és szomorúságot.

Az utolsó epizód címe Feed Your Head, ami július 17-én látott napvilágot és tökéletes konklúziója a szomorú zenei utazásnak.

Kalkbrenner korlátlan hozzáférést kapott a Sony zenei archívumához, amikor aláírta a lemezszerződést, így olyan időtlen klasszikusokkal dolgozhatott, Luther Vandross, vagy a D-Train, ráadásul a Feed Yourd Head az egyetlen dal az elektronikus zene történetében, amely legálisan használta fel a Jefferson Airplane legendás dalának, a White Rabbit-nek a részleteit. További különlegessége az albumnak, hogy ez az első vokálos munkája a 2008-as Sky And Sand óta, amin a testvére énekel.

A 7 című következő Paul Kalkbrenner album augusztus hetedikén érkezik a boltokba és a DJ hetedik nagylemeze lesz.