Moby könyvet ír

Minden igazi zenei rajongó örömmel fogadja a hírt, ha egy művész szavakba foglalja karrierjének alakulását, így mi is izgatottak lettünk, amikor tudomást szereztünk a legendás Moby tervéről.

Moby önéletrajza karrierjének első 10 évét fogja reprezentálni, ami egy előadó életében az egyik legfontosabb és legizgalmasabb részt jelenti – gondoljunk csak magára az átalakulásra, ahogy egy nyitott szemű naiva szupersztárrá válik… Moby szemein keresztül betekintést nyerhetünk majd az igazi rave korszakba, a történet pedig a késői ’80-as évektől kezdődik és 1999-ben ér véget, amikor is megjelent a „Play”, az „Everything Is Wrong”, és a feledhetetlen punk rock albuma.

A Publisher Marketplace beszámolója szerint Moby megemlékezik majd a crack és az AIDS járvány alatti East Village-be való visszatéréséről, mindemellett mesél majd „egyedülálló helyzeti előnyéről vegetáriánus fehér emberként egy túlnyomóan fekete és Hispán (ős spanyol) művészeti formában.”

A könyv a Penguin Press és a Faber Social könyvkiadóknál fog megjelenni, pontos dátum azonban még nincs az önéletrajz kiadásának időpontjáról. Egyébiránt Moby legutóbbi albuma, az „Innocents” tavaly jelent meg olyan vokalistákkal karöltve, mint MarkLanegan és Wayne Coyne. A 2014-es év David Lynch egyik zenéjének remix-ét hozta Moby számára, amihez a prominens előadó egy igazán megfelelő videót is rendezett.

(FACT)