Mi kell egy jó szerdához? Megmondjuk!

Régen az ember együtt tudott élni a természettel. Nem azért, mert bölcsebb volt (Music Bar), mint manapság. Egyszerűen nem tudott mást tenni. A természet azonban mára megváltozott, mégis megmondják melyik nap mit, és hogyan együnk-igyunk, vagy éppen hogyan sportoljunk. Kérdés hol marad itt a zene?

Szerda

A szerda egy tökéletes nap, hiszen már kipihented a hétvégét, és újra készen állsz a dallamok újfent diadalára. Egy könnyed, de közel sem lötyögős hétköznapi órácska a barátok társaságában újra felpezsdítheti a véredet.

MOVE

A hét közepén az aktuális techno-house lemezekkel, családias, baráti légkörben való foglalatoskodás igencsak kellemes érzetet nyújthat a hétvégi dömpingből felocsúdva. Ez pedig már alapjaiban véve egy megfogalmazhatatlanul professzionális és magabiztos érzetet ad a produkciónak, de persze ehhez megfelelően magas színvonalú művészek is szükségesek. A Beta – Polarize – Roland Handrick – Roocha kvadrátus, és maga a Move project pedig pont ilyen, és semmivel sem több! Mert nem is akar többnek látszani. Innentől pedig már csak az ember ízlése lehet meghatározó.

Igen, igaz, hogy ettől mi magunk, rajongó klubberek igazi tesztalannyá válunk. Kit is zavarna azonban, ha a legaktuálisabb házak és négynegyedek landolnak a fejünkön folyton-folyvást?

Azt pedig ne felejtsük el, hogy nem csak az évszakoknak van tradicionális rendje, hanem a hét napjai is megfelelnek egy-egy analógiának. Jelen esetben a szerda a Merkúr (miért ne?) napja.

A Merkúr pedig a tudatos gondolkodás, kommunikáció, kapcsolatok, MOZGÁS analógiája, ő a hírvivő, a közvetítő. Nos, akármennyire is furcsa, ez nagyon is passzol. A Merkúr ezen felül tarka, vegyes, sokszínű, de mégsem annyira, hogy ne tudj vele azonosulni.

Próbáljunk tehát a zajos kocsmák, és bárok bűvkörébe szorult, belvárosi hétköznapok közül kiemelkedni, és felmérni a mai budapesti remek zenei kínálatot. Hab lehetne a tortán egy újabb különös történet, de ezt mi már csak Bill Patrick fellépése után, és a vele készített interjút követően írjuk majd meg.

Addig pedig mozgás!