Meztelenül szaladgálnak az utcán az új dizájnerdrogtól

[dropcap size=small]A[/dropcap]z utóbbi pár év szomorúan rámutatott, hogy mennyire hatékony valójában az üldözésen alapuló drogpolitika, hiszen ahelyett, hogy ezzel csökkentenék a különböző szerek használatát vagy biztonságos mederbe terelnék, pont az ellenkezőjét érik el. Felütötte a fejét ugyanis a dizájnerdrogok egész armadája, amiket olyan, az eredeti hatóanyagokhoz hasonló, ám jóval károsabb és egyelőre legális összetevőkből kutyulnak össze. Ennek köszönhetően egyre több a rosszullét, sőt sokan akár bele is halnak az ellenőrizetlen minőségű szemétbe, sokszor nem is tudva, hogy nem az eredeti cuccot tolják.

A legújabb, Flakka nevű anyag például kísértetiesen hasonlít a 21 Jump Street című filmben feltűnő szintetikus szerre, ezúttal azonban az a jellemzője, hogy meztelenül szaladgálnak tőle az utcán a használóik.

A valóság sajnos nem ennyire szórakoztató, a Flakka kristály formájában terjed, szóval fel lehet szívni orrba, beinhalálni, vagy akár be is lőhetik maguknak. Azzal reklámozzák az utcán, hogy emberfeletti erőt ad, helyette viszont az amfetaminhoz hasonló drogtól elképesztően paranoidok lesznek az emberek és borzalmas hallucinációktól szenvednek.

Egyelőre főleg Floridában terjedt el, legutóbb egy 34 éves férfi szaladt oda pucéran a rendőrökhöz és kért segítséget, mert saját bevallása szerint miután felszívta a cuccot, egy idegen ellopta a ruháit és meg akarta ölni, előle menekül éppen. Ezt az esetet még videón is rögzítették, de a közelmúltban több hasonló esettel is találkozott a helyi rendfenntartó szerv, például egy fegyveres férfi felmászott egy háztetőre, volt aki megtámadott egy nyugdíjast, de olyan is akadt, aki az őrs üvegajtaját próbálta berúgni.

A Flakka még a dizájnerek között is rendkívül veszélyesnek bizonyul, tehát ha esetleg ilyesmivel találkoznátok itthon, akkor nagy ívben kerüljétek el és figyelmeztessétek az ismerőseiteket is.