MerreTeddSzét: Nincs menőbb a Duna partnál

A belváros zajos és szmogos forgatagából nem egyszerű kikerülni, főleg úgy, hogy az ember nem akar elutazni. Persze ott van a Margitsziget, a Gellért hegy, vagy a Városliget, de mindegyikhez kell egy túracipő, ha tényleg friss levegőre és nyugalomra vágyunk. Mit szólnátok, ha azt mondom, hogy van egy olyan hely a város szívében, ahol mindig friss a levegő, nem kell túrázni és akár egy egész estén át koktélozhatsz a Duna vizének hullámzását hallgatva?

A raqpart pontosan az a hely, amiről álmodtál, egy grill kajákat és hideg italokat árusító meghitt bár a Lánchíd pesti hídfőjénél, a kőoroszlánok takarásában, ahonnan minden közel van, mégis olyan érzés, mintha kiszakadtál volna a hömpölygő város vad forgatagából.

raqpart_rose

A legjobb az egészben pedig az, hogy a jéghideg smoothiet, vagy rosé fröccsöt, amit a ropogós és forró Hekk & Chips mellé kértél (és ezek még csak a legalapvetőbb kérések a hely kínálatából!) hétvégén lágy deep vokálok és mosolygós nu disco ütemek aláfestése mellett fogyaszthatod el a város legexkluzívabb house buliján. Elit hely lévén a hangzás miatt sem kell aggódni, a dunai fuvallatok pedig csak még barátságosabbá teszik a hangulatot, lehűtenek, ha túlhevültél a tánc során. Itt nem lesz tolongás, nem lesznek bunkók, csak a kifinomult ízlés és a legújabb klubslágerek minden pénteken és szombaton egészen hajnalig.

A raqpart pedig nem is egy drága hely ahhoz képest, hogy hol található és milyen a közönsége, ezer forint alatt már lehet találni whiskyt vagy fröccsöt is, de ha valaki igazi nemesként szeretné szórni a pénzt, akkor akár Dom Perignon pezsgőt is rendelhet. Az ételek terén szintén nagyon színes a hely, a klasszikus gulyáslevestől kezdve a legfinomabb Burgereken át a spenótos gorgonzolás tésztáig mindenféle ízlést ki tudnak szolgálni, méghozzá olyan tálalásban, hogy még a kulinárisan sznobok is csak elismerően nyilatkoznak róla. A hely specialitása pedig a már korábban is említett Hekk & Chips, ami még a klasszikus balatoni és római parti halsütödék ízvilágát is lazán elfeledteti, ráadásul a belvárosban sehol máshol nem lehet hozzájutni.

raqpart_tomeg

A raqpart minden nap nyitva áll déltől, így suli, vagy munka után ideális lazulásra, pihenésre, vacsorára, de akár egy jó alapozáshoz is tökéletes. Hétvégenként akár kétezren is megfordulhatnak itt, panaszt pedig senkitől sem hallani, a külföldiek és a budapestiek egyaránt imádják, amolyan meghitt törzshely, nem az a tipikus vad klub, ahova azért megy a közönség, hogy szétcsapja magát. A raqpart a kifinomult és kulturált ízlés világa egy olyan panoráma kíséretében, amit minden bár megirigyelne. Fluor Tomi kérdésére pedig, hogy hány szerelmet bír még el a rakpart biztosan mondhatjuk, hogy ezt az egyet mindenképp, hiszen ez nem egy egyszerű hely, hanem egy olyan életforma, ami az első pillanattól kezdve a bőrünk alá mászik és onnantól kezdve nem is akarunk majd máshova járni. Persze mint a legtöbb hely, ez sem mindenki számára a főnyeremény, de azoknak, akik nem sajnálják a pénzüket arra, hogy egy kicsit elrugaszkodjanak a hétköznapoktól és nem a nyüzsgést, hanem a nyugodt és elegáns kikapcsolódást kedvelik, azok számára ez maga a nagybetűs szórakozóhely, a Jóbarátok Central Perk-je, vagy az Így jártam anyátokkal MacLaren’s-e.

A helyről minden további információt megtaláltok a raqpart honlapján és Facebook oldalán!