Mégsem zár be a Dürer Kert?

Múlt csütörtökön röppent fel a hír, hogy a kormány városligeti fejlesztéseinek keretében a Fővárosi Nagycirkusz új helyre települne, a HVG értesülései szerint pedig pont a Dürer Kert és a Dürlin helyét jelölték ki számára. Azóta sem érkezett megerősítés egyik féltől sem, de most a Dürer csapata kiadott egy hivatalos sajtóközleményt, amiből kiderül, hogy őket eddig senki nem értesítette ilyesmiről, a szerződésük még évekig érvényes, ezért gőzerővel folytatják tovább a hely üzemeltetését.

“Meglepetéssel értesültünk a sajtóból, hogy a Liget Projekt megvalósítása során a megálmodott új cirkuszkomplexum  tervezett helyszínei között az Ajtósi Dürer sor 19-21.területe is szerepel. A területen jelenleg számos kulturális tevékenységet végző csoport működik, többek között a Dürlin Rendezvényház, a Keleti Blokk, a Dürer Stúdió – így a 2008 óta aktív Dürer Kert is. Klubok, stúdiók, próbatermek, alkotó területek, fórumok találhatók az Ajtósi Dürer sor 19-21. alatt, ahol a magyar zeneipar igen jelentős százaléka összpontosul undergroundtól a mainstreamig. Többek között ők is azok, akikért idén májusban elkészült a ProArt hiánypótló Zeneipari Jelentése – http://www.zeneipar.info/ -, akikért az NKA pályázatokat indít és amiért elindult a Cseh Tamás Program –http://www.nka.hu/cstp.

Mivel a Dürer Kert 2019. december 31-ig érvényes szerződéssel rendelkezik, nem foglalkozik sajtóból vett hírekkel: eseményeink zajlanak tovább, fejlesztéseink nem állnak le. Hamarosan új, közepes befogadóképességű  termet is nyitunk Room 041 néven, hogy a magyar és külföldi zenei-kulturális élet aktuális és legendás figuráit bemutassuk a közönségnek.

Kelt Budapest, 2015. július 6.

Köszönettel,

a Dürer Kert vezetősége”