MDMA terápia indul Amerikában

Az MDMA orvosi célú használata zöld utat kapott San Franciscoban. Az alternatív gyógymódot Dr. Philip Wolfson fogja használni jövő évtől különböző pszichés zavarokban szenvedő betegek kezelésére. Az elsődleges cél a betegek és zavarodottak megnyugtatása lenne, így mindez első sorban kísérleti dolog, de ha beválik, országszerte elterjedhet.

A projektet a kábítószer ellenes ügyosztály, vagyis a DEA is jóváhagyta, az orvos pedig jelenleg önkéntes jelentkezőket keres a sorsfordító kísérletéhez. Összesen tizennyolcan vesznek majd részt benne, ebből tizenhárman kapnak igazi drogot, a többiek placebót és utána egy nyolc órás mély beszélgetés következik majd.

Az egész körülbelül 15 hónapig tartana és folyamatosan vizsgálják majd a páciensek mentális és fizikai állapotát is, ezzel tesztelve a szer mellékhatásait, tüneteit.

A marihuána orvosi legalizálásának, majd teljes körű dekriminalizációjának a folyamata után úgy látszik, hogy az MDMA is szép lassan lekerül a tiltólistáról és a egyre több helyen ébrednek rá arra, hogy pozitív felhasználás mellett jótékonyan is működhet.

(Mixmag)