MDMA-t árusító pop-up store nyílik Hollandiában

A holland politikai párt, a D66 ifjúsági osztálya bejelentette, hogy május 18-án megnyílik Amszterdamban a világ első ecstasy boltja.

Az üzlet egy olyan pop-up store lesz, ami egyik napról a másikra jelenik meg és szinte ugyanilyen gyorsasággal tűnik is el, a célja pedig az MDMA legalizálásának terjesztése az országban.

Így megelőzhetjük, hogy fiatalkorúak is vásárolhassanak, de a túladagolás is elkerülhető, valamint ezekkel együtt segíthetjük minimálisra csökkenteni az ecstasy használatával együtt járó kockázatokat.” – jelentette be a szervezet.

A csoport főleg a tavalyi Amsterdam Dance Event során bekövetkezett három halálesetre célzott, melyeknek az utcai drogok szennyezettsége és összetételének ismeretlensége volt a fő oka. A tragédia után kezdtek bele a kezdeményezésükbe, ami az MDMJA nevet kapta, ami egy holland szójáték a drog hatóanyagának és az igennek a keverékéből. Egyelőre ugyan nem sikerült összegyűjteniük a szükséges 40.000 aláírást, de tovább dolgoznak az ügyön, közben pedig a marihuána biznisz teljes körű legalizálásáért is kampányolnak.

Az ecstasy fogyasztás Hollandiában tényleg népkérdés, annak ellenére, hogy ott is illegális a szer, kimutatások szerint legalább fél millió állampolgár legalább egyszer próbálta már.

A pop-up store Amszterdam központjában, a Rosmarijnsteeg utca 10 házszám alatt fog megnyílni május 18-án, hétfőn 11 órakor és csak aznap lesz nyitva. A szervezet hangsúlyozza, hogy mindez legális keretek között fog maradni mindvégig és az egyetlen célja a legalizálásra való felhívás lesz.

Bővebb tájékoztatást az MDMJA honlapján találtok.