Mayday Comes To Budapest: Oszd meg velünk saját Mayday sztoridat!

A Mayday eredetileg a DT64 nevű német rádióállomás megmentésére jött létre 1991 decemberében, majd a következő tíz évben több, mint 17 rendezvény volt Németországban, majd 2000-től Lengyelországba, 2002-ben pedig hazánkba is eljutott. Az első hazai esemény neve Mayday Comes To Budapest volt és május 19-én került rá sor a Hungexpo F és F2 pavilonjában este hattól másnap délelőttig.

Az első magyar Mayday-en fellépett természetesen a rendezvényt alapító WestBam, de mellette a nívós technófesztivál nemzetközi színvonalú sztárfellépői is ellátogattak Magyarországra, a teljesség hiánya nélkül itt volt 2002-ben Marc Spoon, Marco Zaffarano, Umek és Blank & Jones. A hazai szcéna jelenlétéről a műfaj olyan jeles képviselői gondoskodtak, mint Budai, Kühl, vagy Newl, mindezek mellett pedig színvonalas live act-ek tették még színesebbé a programot, többek között Lexy & K-Paul, valamint Felipe nyomott le egy-egy kőkemény élő szettet.

A nagyterem műsora mellett különös hangzásvilágú zenék kaptak teret a kistermeben, a Frankhegy stage esetében az elképesztő látványvilág fokozta az ingereket, míg a Viva+ igazi DJ-parádéval kecsegtetett. A buli előtt már egy hónappal elkezdődtek a warm-up partyk az ország nagyobb városaiban és Szabadkán, minden egyes bulin a budapesti rendezvény egy-egy fellépője gondoskodott a hangolódásról.

Ez egy csodálatos és egyedülálló zenei korszak kezdete volt hazánkban, melynek 2009-ig több tízezer látogatója volt. Amennyiben ebbe a népes hazai közönségbe te is beletartozol és vannak megosztani való élményeid, fényképeid, esetleg videód, vagy bármilyen sztorid a magyar Mayday eseményekről, akkor írd meg nekünk a papp.kristof@partynews.com email címre, hogy mások is átérezhessék a techno zene hatalmát és a Mayday bulik hihetetlen atmoszféráját.

A hagyományoknak folytatódniuk kell!

A hagyományoknak folytatódniuk kell!