Már okosóráról is lehet DJ-zni

Felejtsd el a bakelitet, a CD-ket, de még a keverőpultot is. Az Apple legújabb terméke, az okosóra ugyanis most már olyan alkalmazással is bővíthető, aminek segítségével dj-zni is lehet. A minél drágább, annál népszerűbb kütyük boltja eddig is komoly szentségtörést okozott a zenészek között, hiszen egy MacBook, vagy egy iPad segítségével már komolyabb szaktudás nélkül, pár gombnyomással mixeket lehet készíteni, vagyis kiveszik az egészből a profizmus és a lélek.

A programot egyébként kivételesen nem az Apple találta ki, hanem egy Algoriddim nevű cég tervezte kifejezetten az általuk gyártott okosórákhoz. A neve DJay2, és a segítségével bárki James Bond-nak érezheti magát, hiszen a csuklóját birizgálva tud zenét keverni, számokat szinkronizálni, lejátszási listát összeállítani, szóval mindent, amit egy laptop DJ tud manapság.

Az iPhone-ok olyan erősek manapság, hogy rádughatod egy klub, vagy házibuli hangrendszerére, és akár magára is hagyhatod. Maga a folyamat a telefonodon zajlik, de mindezt az órádról irányítod.” – magyarázza a cég elnöke, hogy miről is szól ez a találmány.

Lassan annyira egyszerű lesz DJ-zni, hogy a Google összedobja helyetted a számot azok alapján, hogy milyen zenéket szeretsz. A viccet félretéve viszont tényleg egyre inkább megtörni látszik a hagyományos elektronikus zene készítése, amit a tucatnyi ugyanolyan sláger is jelez.