Majdnem 500 embert tartóztattak le hétvégén két kaliforniai fesztiválon

Majdnem 500 embert tartóztattak le hétvégén Kaliforniában a Pomonában és San Bernadinoban tartott fesztiválokon.

A Halloween hétvégén két nagy fesztivál is volt Dél-Kaliforniában, a HARD Day Of The Dead Pomonában és az Escape: Psycho Circus San Bernadinoban. Az LA Times szerint a legtöbb letartóztatás olyan vádakkal történt, mint nyilvános részegség, kábítószerek birtoklása, birtokháborítás és hamis igazolványok birtoklása. A Live Nation promotálta HARD volt igazából a rendőrök figyelmének középpontjában, miután két kiskorú lány életét vesztette pár hónappal ezelőtt a HARD Summer nevű eseményen.

A halálozások oda vezettek, hogy megalakult egy LA megyei munkacsoport, akik azt fontolgatják, hogy betiltják a bulikat a köztulajdonban lévő helyeken, mint a pomonai Fairplex, ahol a HARD eseményeket is tartják. (A másik fesztivál már kívül esik az LA megyei törvénykezés hatályán.)

A HARD egyébként erre az évre már extra óvintézkedéseket vezetett be, 21+-os korhatárral engedte csak be a vendégeket, csökkentették a befogadóképességet, fizettek az extra rendőrségi jelenlétért, orvosi sátrak és tűzvédelmisek is jelen voltak.

Habár a letartóztatások száma magas volt, igazán komoly incidens egyik fesztiválon sem történt.