Kokaint szippantó Oscar szobor

 Kokaint szippantó Oscar szobor a ceremóniahelyszíntől nem messze LA, még pontosabban a Hollywood Boulevard mindig tartogatja a lehetőséget, hogy lássunk valami olyat, amit sosem gondoltuk volna, hogy látni fogunk.

Jelen esetben egy helyi művész, Plastic Jesus gondoskodott róla, hogy nyomot hagyjon az emberek emlékezetében az idei Oscar-gálával kapcsolatban. Csütörtökön, nem messze attól a helytől, ahol a hétvégén a ceremóniát tartják, a Hollywood Boulevard és a La Brea Avenue sarkán Plastic Jesus elhelyezett egy életnagyságú Oscar szobrot. De ezen a figura négykézláb van ábrázolva, amint két vastag kokaincsíkot húz fel.

A művész amúgyis híressé vált társadalmi kritikájáról, gyakran a szórakoztatóipart nagyító alá véve. Tavaly szintén egy életnagyságú Oscar-szobrot állított ki, amelynek a karjából egy tű lógott – így emléket állítva a színész Philip Seymour Hoffmannak, aki heroin túladagolásban hunyt el.

A fotós Nick Stern, aki Jesus-szel dolgozik elmondta a Hollywood Reporter-nek: “Ez a mű Hollywood rejtett problémájára hivatott felhívni a figyelmet, hisz a drogfüggőség százak életét érinti a showbizniszben és szinte teljesen figyelmen kívül van hagyva egészen egy híres csillag, celeb haláláig”.