Kitiltják az elektronikus zenei fesztiválokat Los Angelesből

Az amerikai szervezők valamit nagyon rosszul csinálnak, hiszen nem nagyon volt olyan komolyabb elektronikus zenei fesztivál az országban, ahol ne lett volna legalább egy kábítószer okozta haláleset. Nem volt ez másképp a hétvégén Los Angeles városában megrendezett HARD Summer esetében sem, ahol több halálesetről is beszámoltak a rendfenntartó erők.

Később azt is nyilvánosságra hozták, hogy egy 18 éves egyetemista srác és egy 19 éves lány lett rosszul  a fesztiválon túladagolás következményeképp, mindketten a kórházban vesztették életüket. Ezzel együtt ez a harmadik egymást követő év, hogy nem minden látogató éli túl a fesztivált.

Ezúttal viszont a kormány besokallt és jelenleg azon dolgoznak, hogy kitiltsák a nagy elektronikus zenei rendezvényeket a megyéből.

Olyan biztonságos környezetet akarok teremteni a lakosok számára, ahol jól érezhetik magukat.  Senkinek nem lenne szabad meghalnia egy buli, vagy koncert közben.” – nyilatkozta a kampány egyik vezetője.

Már a héten be akarnak nyújtani egy tervezetet, ami betiltaná az összes ilyen jellegű bulit Los Angeles térségében, vagyis a szeptember 10-én esedékes Night At The Fairplax esemény is bajban lehet. A legsúlyosabb ilyen jellegű baleset a 2010-es volt, amikor egy 15 éves lány vesztette életét az EDC fesztiválon, aki alapból beszökött, majd MDMA túladagolásban halt meg. Ekkor szintén betiltották az ilyen jellegű rendezvényeket, így az EDC átköltözött Las Vegasba, ahol a mai napig tartják.

Aztán mikor feloldották a tiltást, bevezettek több óvintézkedést is, például korhatárt, alapos átvizsgálást a bejáratnál és ingyenes ivóvizet a fesztivál területén. Ugyanakkor semmit nem használnak, mert sorra lesznek rosszul, majd halnak bele túladagolásba a fiatalok ezeken a rendezvényeken, míg a szervezők kitiltják az olyan alapítványokat, akik ingyenes drogtesztelést biztosítanak a fogyasztóknak, hogy ha már ezt az utat választják, legalább tudják, mit vesznek be. Pedig a drogtesztelés életeket menthet, így pedig talán ez a tiltás is megelőzhető lett volna.

(Pulse)