Két haláleset az ausztráliai Stereosonic fesztiválon

A Stereosonic Festival Ausztrália egyik legnagyobb elektronikus zenei fesztiválja, melynek érdekessége, hogy 5 különböző nagyvárosban kerül megrendezésre és mindenhol egy napig tart mindössze. Sydneyben startolt a rendezvény, majd következett Perth, Adelaide, Melbourne és Brisbane városai.

A rendezvény első napján, Sydneyben egy 25 éves gyógyszerész, Sylvia Choi kábítószer-túladagolásban vesztette életét, miután állítólag ivóvízben hígított ecstasy tablettát fogyasztott.

További tíz embert vittek kórházba feltételezett kábítószer-túladagolás miatt, köztük egy 22 éves turista Nagy Britanniából kómába esett. 69 embert vett őrizetbe a rendőrség kábítószerrel való visszaélés, birtoklás vádjával és több, mint 120 drog hatása alatt lévő embert láttak el.

a képen látható ecstasy tabletták illusztrációk

a képen látható ecstasy tabletták illusztrációk

Állítólag a rendezvénysorozaton, egy rossz-szériás ecstasy tabletta kezdett terjedni, amivel kapcsolatban sokan kritikusan nyilatkoztak, hogy a fesztivál rendezői nem hívták fel kellően a figyelmet a veszélyre.

Sajnos a tragédia tovább folytatódott a fesztivál 3. állomásán, Adelaide-ben, ahol egy 19 éves férfi, Stefan Woodward vesztette életét.

A kezdeti vizsgálatokat követően bebizonyosodott, hogy a fiatal férfi fogyasztott valamilyen tiltott anyagot és több tabletta is volt a birtokában.

A rendőrség továbbá lefoglalt 19 tablettát más résztvevőktől.

A Stereosonic szervezői közleményt adtak ki, melyben elsősorban a biztonsági előírások betartására kérték közönségüket. A közleményben felhívták a résztvevők figyelmét a rendezvényen működő elsősegély-ellátásra, miután a közösségi médiában az a hír kezdett terjedni az esetet követően, hogy Stefant a barátai kigúnyolták, miután rosszul lett és rábeszélték, hogy hagyja el az elsősegély sátort. A közleményben továbbá kiemelték, hogy zero-toleranciát tanúsítanak az illegális szereket birtoklókkal szemben.

A fesztivál utolsó napját a tragédiák ellenére megtartották Brisbane-ben.