KECEL TÖRTÉNELEM!? KECEL FEELING

1988-at írunk, megnyitott kapuit a keceli Club Korona. Magyarországon, a 90′-es évek közepe tájékán kezdett kibontakozni az elektronikus zene szeretete, közönsége. Olyan nagy clubbok nyitottak ki vagy zártak be, mint a Fortuna, a Fáklya vagy éppen a Club Speed. A partyvilág felbolydult, sorra következtek a jobbnál jobb partyk. Megszületett Sopronban az első Hyperspace ami a mai napig is él és virul. Sorolhatnánk napestig. Club Korona is ez időben kapcsolódott be a vérkeringésbe (1996), talán az elsők között teret adva az elektronikus zenei rendezvényeknek.

Az igazi áttörést 1997. jelentette a club életében. A Progressive House partyk indulása után a keceli clubélet megindult azon a rögös ösvényen, melyet a mai Magyarországon 2008-ban egy csapásra le akarnak rombolni. Itt bulizhattunk elsőként GLOBAL UNDERGROUND partykon és talán itt léptek fel ez időben egyedülálló módon legtöbbet külföldi sztár lemezlovasok. A BUDAPEST nevet viselő, de Kecelen rögzített Nick Warren GLOBAL kiadvány is a clubhoz köthető, nem beszélve arról a több ezer önfeledten szórakozó fiatalról akik az ország minden szegletéből érkeztek rendszeresen a clubba. Ekkor még nem volt hangos a zene….

Későbbiek folyamán, az elkövetkező évtized sok szépséget és megannyi rosszallást is hozott a club életében. Sokan közülünk még emlékezhetnek razziára, ami után fél évre bezárták a clubbot. Ez a sors várt még ezen időben(és az azt megelőző években) sok-sok rendezvényre. PATEX, SPEED, EPLAY mind-mind ki volt szolgáltatva néhány percre a karhatalomnak. Kecel azonban erősebb volt akkor és reménykedve tekintünk az elkövetkező pár napba, hogy talán erősebbnek bizonyulhat most is. Ajánljuk figyelmükbe a kétkedőknek az alábbi videókat (letölthető videó menüpontban többet is) és talán rájönnek, hogy 5 fiatal rosszulléte nem adhat okot (ráadásul mondva csinált okot) egy patináns hely bezárására. Nyílván, hogy lehet zavaró a lakóknak egy kis hangzavar, de úgy látszik az 5 fiatal jajveszékelése volt a leghangosabb! Ezért is a magunk saját erejéből próbálunk segíteni, így kérünk mindenkit,hogy a tiltakozó lapot töltse ki és ne user néven, hanem a rendes, polgári nevén. Eredményt nem ígérhetünk, de az, hogy mindösszesen 6 óra alatt a nyár közepén 200 aláírás született magáért beszél. Az pedig, hogy segítenünk kell egyértelmű. Hiszen bulizni járó fiatalként igenis emlékszünk a nagy, felejthetetlen éjszakákra, reméljük még sokban lehet részünk…

A média reakciója pedig egyenlő a gusztustalanság fogalmával. Abszolút nevetséges szinte minden állítás, persze ehhez az is hozzátartozik, hogy minden oldal ugyanazt a marhaságot írja. Teszi, mert megteheti, hogy informálódás nélkül közöljön valótlanságokat. Minden buli alkalmával megnövekedtek a drogozások, rablások, lopások, egyéb bűncselekmények száma. Azért ez több mint hihetetlen, azonban ezen dolgokat már nem egy újságírónak kell eldönteni, sem pedig megírni. Nyilván minden követ megmozgatnak a tulajok, azonban ha a médiahír igaz, miszerint a rendőrségi nyomozás lezárásáig nem üzemelhet a club, akkor sajnálatos módon a magyar helyzetet nézve jó pár hónap kényszerszünet következik a magyar progressive house egyik fellegvárában.

FÉLHIVATALOS KÖZLEMÉNY (KECEL FÓRUM) Beiró: Bozóki János
Elsőként köszönjük mindenkinek a bizalmat és a szeretetet, amit kaptunk, akár én, akár a teljes team nevében – a közönség és a szakma részéről! Soha ennyi ember kitartását, kiállását és elszántságát nem éreztük, ami erőt és kitartást ad nekünk!

Másrészről: Mindannyiunkat megdöbbentettek maguk a szombat hajnali események is éppúgy, mint annak reakciói akár a média, akár a közvélemény egy része, majd a hivatalos szervek részéről! Ahogy azt korábban említettem a kollégáink hívták a mentőket az 5 fiatalhoz, akiknél még mindig nincs megállapítva véglegesen mit fogyasztottak! (A legutóbbi infók szerint olyan szertől lettek rosszul, ami nem is minősül kábítószernek!!!) A fiatalok egészségéért aggódtunk elsősorban mint emberek és nem a felelősségüket hangsúlyoztuk, mellyel egy komoly vállalkozásnak és ami fontosabb – egy egész ország elektronikus zenei kultúrájának ártottak akár önszántukból, akár más hibájából az esettel.

A konkrét tények: Egyenlőre hivatalos értesítést nem kaptunk a médiában közölt jegyzői határozatról, így annak pontos indokait és tartalmát sem ismerjük. Ennek hiányában a médiában megjelent információkra kizárólag nem szeretnénk alapozni, mert azok mondvacsinált okoknak tűnnek (a számomra legalább is)! Amint megvan a határozat, a jogi képviselőnkkel konzultálva természetesen megtesszük a szükséges és lehetséges ellenlépéseket az ügyben!

Az mindenképpen elgondolkodtató tény, hogy az említett szertől az elmúlt években szintén többen lettek rosszul az ország különböző szórakozóhelyein, melynek veszélyeire eddig nem hívta fel kellőképp sem a média, sem a többi illetékes – a közvélemény,vagy a klubba járók figyelmét! (Mi is a napokban értesültünk csak róla!) Egy ilyen eset összemosva az ETTŐL TELJESEN FÜGGETLEN napokban lezajlott heroin okozta halálesetekkel, a média szenzációhajhászása és az ennek következtében keltett hisztéria helyett inkább e szer és a hasonló drogok veszélyeire kellene ráirányítani a figyelmet és a megelőzésre helyezni a hangsúlyt, nem pedig egy világszerte ismert és elismert klubot mint könnyebb megoldást ideiglenesen bezáratni és egy egész kultúrát megbélyegezni általa! Ez ugyan a könnyebb, és a butított közvéleményt megnyugtató, de a problémát nem megoldó pótcselekvés csupán!
A Nugeneration Fesztivál biztosan elmarad, a klub további sorsáról, csak a határozat kézhezvétele után a jogászunkkal konzultálva tudunk nyilatkozni. A klub közönségét megnyugtatva minden lehetséges eszközzel kiállunk értetek és a klubért egyaránt, és amint biztos információt tudunk, megosztjuk azt veletek általam, e fórumon keresztül!

Kitartás! I LOVE KECEL!

‘Forró a véred, lüktet az agyad, fáradhatatlannak érzed magad! Merev az arcod, megfeszül a tested, már csak a basszus élteti a lelked! Egy olyan helyen vagy, ahol mindenki szeret, nem számít ki vagy s mi a neved! Hideg verejtékben fürdik a tested, ilyenkor már az sem érdekel, ha ez lesz a veszted!