Jeff Mills: „a futurizmus nem megszokott dolog egy detroiti feketétől”

Jeff Mills nemrégiben kifejtette, hogy mennyire másak a zenei érdekek Európa és Észak-Amerika között, mindemellett arra is hivatkozott, hogy mennyire kevésszer hívják meg Észak-Amerikába zenélni.

A Guardiannek adott interjújában elmondta, hogy szerinte az amerikai emberek nem különösebben érdekeltek a fekete elektronikus zene iránt, kivéve akkor, ha a művésznek küzdelmeket kell átélnie.

„Nagyon kevés dolog van, ami negatív lenne a detroiti elektronikus életben, és szerintem Amerika számára – különösen a fekete emberek esetén – nem olyan vonzó egy előadó, hogyha nem szegény, nem gettóból jön, illetve nincs rossz helyzetben, hiszen ilyenkor nincs remek sztori az előadó mögött amit meg lehet lovagolni.”

Jeff Mills nem csak remek zenéje miatt ismert, hanem experimentális előadásai is sok elismerést kaptak, mint pl. a Time Tunnel Párizsban. Mills zeneileg messze van az átlagostól, és állítja, hogy az ő ötletei egyáltalán nem egyeznek kortársaival.

„Bolygók, csillagok, futurizmus és időutazás – ezek a víziók nem megszokottak egy detroiti feketétől.” – mondja Jeff Mills.