Íme a legminimalistább lemezjátszó

Miközben barokkos túlzással élve az utóbbi évtizedekben egyre inkább a kinézet kapott vezető szerepet a termékek fejlesztésekor, mindannyian tudjuk, hogy a kevesebb néha több. Az a mondás is teljes mértékben igaz jelen esetben, hogy a szépség belülről fakad, hiszen az elektromos kütyüknél tényleg baromira mindegy, hogy egy fogatlan félszemű, tolószékes kacsacsőrű emlősre hasonítanak, vagy egy ereje teljében levő flamingóra, a lényeg az a működési alapelv.

Ezen a szálon indult el Yakir Buaron dizájner is (és ígérjük, innentől nincs több hasonlat, közmondás, vagy szólás!), aki megalkotott egy olyan minimalista lemezjátszót, ami teljesen lecsupaszított külsővel megmutatja, hogy tényleg csak az számít, milyen jól működik egy ilyen szerkezet.

2

Míg a modern lemezjátszók elrejtik használóik elől a működési mechanizmusukat, ez a gép pontosan megmutatja, mi zajlik le benne munka közben.” – nyilatkozta a fiatal izraeli tervező munkájáról.

A gyönyörű lejátszó egyébként egy kiállításon tekinthető meg a Shenkar College épületében, ahol maga a fiatal tehetség is tanul jelenleg. Több infót Buaron munkásságáról a dizájner Facebook oldalán találtok.