Igazán ínyenc húzással ünnepli háromszázadik kiadványát a Tresor

Egy négylemezes retrospektív antológia lesz az, méghozzá a brit Scopex labelé. Izgi, mi?

A Tresor Berlin megérkezett a bűvös 300-as számhoz, amit egy 15 trekkes visszatekintő gyűjteménnyel tesz emlékezetessé a brit Scopex katalógusából. Meglepő és egyedi ötlet még akkor is, ha láttunk már hasonlót.

A kis brit kiadó csak 12 incheseket adott ki 1998 és 2000 között Pollon-tól és Simulant-tól. Az eredeti kópiák manapság a legritkább és legdrágább electro-lemezek közé tartoznak. A vinilista ereklyevadászok egyik nagy áhítása, Pollon „Lost Souls” című örökérvényűje szintén benne van a pakkban, ami mindenképp komoly csemegének számít:

A Tresor kiadja mind a 14 eredetileg is megjelentetett trekket a kiadó katalógusából, és megfejeli egy eddig sohasem hallott vinyl cut-tal Simulant „Original Flow” -jából. Az összes anyagot az eredeti master DAT-szalagokról nyomják vinilre, és bizony-bizony, mindez kizárólag bakeliten lesz elérhető, november 24-től.
(Az egy érdekes kérdés egyébként, hogy most ettől majd fölfelé, vagy épp lefelé indul meg vajon az eredeti Scopex-lemezek gyűjtői ára? – a szerk.)

Tracklist
Disc 1: Simulant – Simm City
A1 New Machines
A2 Musical Box
B1 Wav. Form
B2 Wav. Form (Mix)
B3 Untitled (Locked Groove)

Disc 2: Simulant – Out Of Ether
A1 Knife Edge
A2 Spectre
B1 Access Future Audio
B2 Access Future Audio (Mix)

Disc 3: Pollon – Electratech
A1 Lost Souls
A2 Lonely Planet
B1 Intro
B2 Lost Souls (Mix)
B3 Xtro

Disc 4: Simulant – Optimal Flow
A Optimal Flow