Hosszú hétvégi programajánló

A március-áprilisi eseménynaptárat átfutva azonnal szembetűnik, mennyire erős lesz ez a két hónap. Lehet, hogy a hirtelen jött tavasz teszi, de tényleg csak kapkodjuk a fejünket, minden egyes hétvégén.

A mostani sem kivétel, pénteken a Technokunst és a Lärm igazi ínyencséggel szolgál a titokzatos Rrose projekt “pszeudoním”, dadaista technója formájában, a jól ismert házigazda-duó kíséretével.
A műfaj közérthetőbb változatának egyik legnépszerűbb képviselője, a dublini Gavin Lynch, azaz Matador, ugyanekkor az Akvárium falait rengeti meg, Gabor Kraft és a Secret Factory segítségével, ahol már nem sok belépő maradt.

Mindeközben az A38 hajón a dob és a basszus elkötelezett hívei bulizhatnak egy hatalmasat az Eatbrain Night-on a házigazda Simon Gábor aka Jade,  a bolgár L33, valamint Mindscape és Incident vad ütemeire, az est ceremóniamestere pedig MC Coppa lesz. Persze a goásoknak is lesz hová menniük, hiszen a Dürerben a nagyszabású Spring Celebration a műfaj több szegmensét is kivesézi majd, három olyan fajsúlyos külföldivel, mint Ott, Megalopsy, és Perfect Stranger. Ugyanitt az Acid Boogie Tribe színpadon meglepő módon acid boogie szól majd, Infragandhi és Titusz mellett hazánk utolsó ízig-vérig acid veteránjával, a jobbnál jobb lemezmegjelenésekkel büszkélkedhető Rostás Tamás Interflug-gal.
Szombaton a Žagar koncertezik a Corvin Clubban, az A38-on pedig nem mindennapi buli várható a Hungarian Synthwave Allstars Festen, ahol a hatalmas, nemzeti synthwave-összeborulás mellé az Insert Coin játékgépei és konzoljai is dukálnak, ahogyan arra már korábban is volt példa.
A léleknyugtatóbb zenék kedvelőit nyilván nem hagyja hidegen, hogy a Truesounds jóvoltából a Bedrock és Lost & Found nagyágyúja, Guy J jön a veszprémi Expresszóba!

A legendáknál maradva, nyilván szükségtelen, mégis szinte kötelességünk kiemelni, hogy a fővárosi Akvárium klubban nem más, mint a nagy John Digweed látja el rajongóit a szükséges szeretetcsomagokkal, ami egész pontosan annyit tesz, hogy Pöli warmupját követően végig Digger zenél majd.
A hétvége azonban kivételesen nem ér véget a szombat esti bulizással, hiszen a közelgő, hét közepére eső nemzeti ünnep okán másfélszer olyan hosszúra nyúlik, még akkor is, ha közbecsúszik munkanap. Tudjuk mind, hogy megy ez.

Így fordulhat elő, hogy kedden valami elképesztően erős választék várja a fáradhatatatlanokat: a Cinema Hallban a technókirálynő Monika Kruse, a Teremben pedig a másik technókirálynő, Ellen Allien lesz a headliner, azt meg már csak halkan tesszük hozzá, hogy ugyanekkor az A38 hajóra DJ Vadim, Onra, és Fvlcrvm érkezik Cadikékhoz.