Heroinnal kevert ecstasy a piacon!

Egy tizennyolc éves lány meghalt hétvégén egy dublini buliban, azóta figyelmeztetnek mindenkit, hogy vigyázzanak, egyes ecstasyknak nem várt összetevői is lehetnek.

Ana Hick a The Twisted Pepper nevű klub előtt esett össze, miután állítólag sárga gránát, rózsaszín superman és kék szellem mintázatú bogyókat fogyasztott. Egyelőre nem jelentették be a vizsgálatok eredményét, de szinte biztos, hogy ez okozta halálát, azt is elmondták, hogy a veszély nem magában az MDMA-ban rejlik, hanem azokban a szerekben, amikkel a dílerek felütik. Legtöbbször ez speed, kokain, de esetleg heroin, vagy fehérítő is lehet bennük, ráadásul a halála előtt már többször figyelmeztették az embereket a sárga gránátok veszélyeire.

Ezek a veszélyek a régi fogyasztókra nézve is súlyosak, hiszen korábban sokkal tisztább és alacsonyabb MDMA tartalmú, könnyedebb tablettákat lehetett kapni, míg manapság tele vannak az utcák dizájner hamisítványokkal, de ha igazi a cucc, akkor is lehet, hogy fel van ütve valami veszélyessel, vagy olyan magas a hatóanyaga, hogy egy alkalmi használó simán rosszul lehet tőle.

Az ecstasy fogyasztók védelmére egyébként számos weboldal üzemel, ahol a használók figyelmeztethetik a többieket, ha egy rossz bogyóba ütköznének, de az üzemeltetők be is vizsgálják azokat, amikhez sikerül hozzájutniuk, így alaposan tájékozódni lehet a különböző minták és színek mögötti tartalomról. Ugyanakkor ez sem jelent teljes védelmet, hiszen a dizájner gyártók rendszeresen jól bevált mintákat utánoznak le, így lehet, hogy amit már próbált az illető, az később teljesen más és veszélyes is lehet.

Angol: PillReport

Magyar: Daaath

(Pulse)