Hawtin és Black Coffee a technóról beszélget

Fontos hétvége a mostani Detroit számára, hiszen a veteránok és hősi halottak emléknapja mellett elektronikus zenei dokumentumfilm fesztivált is tartanak a városban. A zsűri dolga pedig idén szokatlanul nehéz, hiszen rengeteg alkotás közül kell majd választaniuk.

A mozgalmat még 2011-ben alapították helyi zenészek azért, hogy felhívják a figyelmet a város különösen erős elektronikus zenei szcénájára. A film médiumán keresztül pedig a Detroit Sound Project igazán népszerűvé válhatott és sok emberhez eljutott a kezdeményezés üzenete, így szép lassan több lett, mint egy összefogás, sokkal inkább egy alapítvány, egy márka, ami élteti a zenét. Idén először pedig már dokumentumfilm versenyt is rendeznek.

A világ minden tájáról válogattak versenyzőket normál és rövidfilm kategóriában is, többek között a Detroit Sound Project első saját filmjét, melyben Richie Hawtin és Black Coffee tárgyalja ki alaposan a techno világát, de közben bejárják az egész világot és kutatják az egésznek a gyökerét, hatásait.

A kezdeményezésről és a további versenyfilmekről a Project oldalán tájékozódhatsz.

(Pulse)