Ha LSD-t reggelizel, akkor jobban megy a munka

Az elektronikus zenei körökben eléggé elterjedt hallucinogén szer valószínűleg még a használói számára is az utolsó dolog, amit egy átlag munkanap előtt reggeliznének. Pedig a müzli, vagy a tükörtojás helyett jóval hatásosabb egy kis adag LSD a szervezet számára.

Az egyik népszerű Reddit fórumon látott napvilágot a felfedezés, hogy a mikrodózisú, vagyis elképesztően kevés a szerből egészen pozitív hatással van az emberi munkamorálra és teljesítőképességre. A jelenséget Dr. James Fadiman fedezte fel, akinek a pszichedelikus drogok vizsgálata a fő szakterülete.

A mikrodózis egy teljesen más világ. Ahogy az egyik alany mondta, a sziklák nem fénylenek, egy picit sem. Viszont többen is azt mondták a kísérlet végén, hogy ez egy nagyszerű és hasznos nap volt. Olyan, amikor egyszerűen minden működik. Olyan feladatokat csinálsz hosszú órákon át, amit egyébként két óra után megunnál és abbahagynál. Normálisan étkezel. Talán még repetázol is egyszer. Csak egy remek nap. Ez az, amit most felfedeztünk.” – mesél a kutatás eredményéről a Dr. Fadiman.

A doktor írta egyébként a Pszichedelikus felfedezők kalauza című nagyszerű könyvet is, amely ezeknek a szereknek a pozitív használatával foglalkozik, többek között a spirituális megvilágosodással nagyobb dózisban, illetve kisebb mértékben a koncentrációképesség növelésével.

Az LSD mikrodózisú használatáról és a sportolókra gyakorolt serkentő hatásáról itt olvashattok többet.

(Pulse)