Ferrari kipufogóból készült hangfal!

Nem elég, hogy az olaszok megajándékozták a világot a Ferrarival, de az Ixoost cég jóvoltából most már a csúcsmodellek kipufogóiból készített egyedi hangfalakon keresztül is meghallgathatjuk kedvenc elektronikus ütemeinket.

Az egyedülálló berendezéseket a klasszikus versenyautók korának dizájnjában valódi kipufogókból készítik, melyek tökéletesen visszaadják azt a semmihez nem hasonlítható hangzást, amit Drake szerint szimfóniaként kellene hallgatni. A rapper kívánsága ezzel valóra is vált, bár sajnos az egyetlen hátránya, hogy az ő pénztárcájához is méretezték a darabokat, ugyanis a négyféle választható berendezés ára durván 5000 és 8000 euró között mozog, ami azt jelenti, hogy másfél millió alatt nem lehet hozzájutni.

dock5

Akit ez a borsos ár sem riasztott vissza és mindenképp szeretné kedvenceit egy versenyautó hangzásával megspékelve teljesen egyedülálló módon meghallgatni, az látogasson el az Ixoost honlapjára, ahol kiválaszthatja a neki tetsző modellt és meg is rendelheti: http://www.ixoost.it/eng/store.php

A készülék nem csak a sportautók szerelmeseinek és az autóbolondoknak nyújt autentikus szórakoztatást, hanem bárkinek a szívébe lopja magát. A koncepció egyébként két modenai férfi ötlete alapján készült. Matteo Panini inkább a régi verdákért van oda, míg társa, Mirco Pecorari a repülőkért rajong. Innen is jött az ötlet, hogy két kedvencüket másik szenvedélyükkel kombinálják, mégpedig a zenével. Mielőtt azt hinnétek, hogy csa az egyikük álma vált valóra, akkor most figyeljetek. A Ferrari mellett ugyanis repülőgép alkatrészekből készült változata is létezik a hangfalnak, amely ezúttal az aszfaltversenyek helyett a levegőben való száguldás élményét idézi.

Az alkotók egy tesztvideót is feltöltöttek saját youtube csatornájukra, ahol a kíváncsiskodók közelebbről is megnézhetik, hogy mi is ez és mit tud pontosan. Persze ez a másfél perces rövid felvétel nem adja igazán vissza a hangulatát, hiszen ahhoz ott kell lenni élőben és saját magunknak kiválasztani, melyik számot tiszteljük meg ezzel az élménnyel.

A hangfal egyébként okostelefonok és mp3-ak számára egyaránt ideális, sőt előbbiekhez még külön alkalmazást is fejlesztettek, amely segítségével lejátszási listákat készíthetünk. Egyetlen hátránya, hogy egyelőre csak az App Store-ból letölthető, így az Androidosok kimaradnak a buliból. Egyébként meg jobb sietni, ha valaki komolyan érdeklődik egy ilyen masina iránt, hiszen az egyedi darabokat villámgyorsan elkapkodják, jelenleg is csupán 1-2 áll a vevők rendelkezésére, a többinél a Sold Out felirat világít.