Ez a térhangzású ágy a fülednél több érzékszervre hat

A Music For Bodies egy olyan kezdeményezés, melynek célja egy olyan három dimenziós zene elkészítése, amely az egész testet igénybe veszi és a hallás mellett a többi érzékszerv számára is kikapcsolódás nyújt. A kutatásuk lényege a különböző hangfrekvenciák hatásának felfedezése az emberi test bizonyos részein.

TJkXx9c

Kaffe Matthews elektronikus zenei producer és művész már két évtizede keresi a lehetséges alternatívákat és végre eljutott az eddigi leghatásosabb megoldáshoz, megtervezte az úgynevezett szonikus ágyakat. Ez a fenti képen látható szerkezet egy olyan fából készített fekvő alkalmatosság, amibe 12 hangfal van beépítve. 

Ezek az ágyak a kárpitokba rejtett hangfalakkal olyan helyzeteket teremtenek, amikor a zenehallgatás a benne fekvő számára átváltozik egy serkentő és érzéki üzenetté, ezáltal a fura, vagy unalmas zenéket valódi tartalommal tölti meg. ” – mondta Matthews a találmányáról.

Sajnos egyelőre nem kerül piaci forgalmazásra a termék, de a világ több pontján is megtalálható lesz múzeumokban és kiállításokon, ahol a látogatók saját bőrükön tapasztalhatják meg a zene valóságát.

(Pulse)